Σαμαρας: Λύστε τώρα τα προβλήματα με τις εντατικές!

  • Iatropedia
Τα κυρίαρχα προβλήματα στο χώρο της υγείας και ιδιαίτερα αυτά που αφορούν στους ανασφάλιστους συζήτησε με τον πρωθυπουργό η ηγεσία του υπουργείου Υγείας το βράδυ της Τετάρτης. Τι είπε ο πρωθυπουργός για τις εντατικές και πότε αναμένεται να δοθεί δωρεάν είσοδος στο ΕΣΥ σε 200.000 ανήμπορους συμπολίτες μας

Μπορεί το βασικό θέμα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου να ήταν η αντιμετώπιση των προβλημάτων Υγείας των ανασφάλιστων Ελλήνων που κάθε μέρα αυξάνονται, όμως η προσοχή του πρωθυπουργού έπεσε και στο θέμα των μονάδων εντατικής θεραπείας.

Άλλωστε είναι γνωστό ότι καθημερινά άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους επειδή δεν μπορούν να βρουν ένα πολυπόθητο κρεβάτι. Υπολογίζεται μάλιστα ότι περίπου 20 με 30 ασθενείς καθημερινά περιμένουν εναγωνίως να εντοπισθεί μία κλίνη.

Ο πρωθυπουργός εστίασε στο θέμα της άμεσης στελέχωσης των μονάδων εντατικής θεραπείας ώστε να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα.

Κατά τα άλλα συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της υλοποίησης του προγράμματος δωρεάν εισιτηρίου για 200.000 ανασφάλιστους το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα και θα ισχύσει για 2 χρόνια. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τις εξαγγελίες της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας θα δοθεί ένα εισιτήριο υγείας με το οποίο οι ανασφάλιστοι θα μπορούν να κάνουν δωρεάν επισκέψεις στα νοσοκομεία και να έχουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Με βάση τις δεσμεύσεις του Ανδρέα Λυκουρέντζου το πρόγραμμα θα ξεκινήσει έως το τέλος του μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πεθαίνουν για ένα κρεβάτι! Χωρίς εντατικές

Βγαίνει η προκήρυξη για πρόσληψη 230 ατόμων σε εντατικές! Όλα τα προσόντα

Γιατροί προς Λυκουρέντζο: «Κινδυνεύουμε μέσα στα νοσοκομεία. Πάρτε μέτρα»!

Στις κάλπες σήμερα οι γιατροί! Εκλέγουν νέο προεδρείο. Πως θα ψηφίσουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν