Reuters: Νέο μοριακό τεστ για τον κορωνοϊό από έλληνες ερευνητές

  • Γιάννα Σουλάκη
τεστ αντισωμάτων
Ένα νέο μοριακό τεστ, εξίσου αποτελεσματικό και πιο φθηνό, είναι έτοιμοι να προωθήσουν στο εμπόριο έλληνες ερευνητές, εφ' όσον αυτό κριθεί κατάλληλο, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
Σύμφωνα με ο δημοσίευμα, ο τεστ αποτελεί εναλλακτική λύση σε σχέση με τα εισαγόμενα κιτ, ενώ θα υπάρχει συνεχής πρόσβαση των αρχών στις διαδικασίες προμήθειάς του.

Το Reuters, αναφέρει ότι επί του παρόντος η Ελλάδα χρησιμοποιεί διαγνωστικά τεστ εισαγόμενα από προμηθευτές του εξωτερικού. Το νέο τεστ, θα εξάγει αποτελέσματα με δείγματα ρινικού επιχρίσματος, ανέφεραν δύο ερευνητές, που εκτιμούν ότι θα μπορεί να είναι διαθέσιμο «στο προσεχές μέλλον». Οι ερευνητές μίλησαν στο πρακτορείο υπό τον όρο της ανωνυμίας, λόγω της ευαισθησίας του σχεδίου.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι στις μελέτες που έγιναν, οι οποίες ξεκίνησαν από τον Φεβρουάριο, το τεστ είχε ποσοστό ακριβείας πάνω από 90%.  Στην ίδια μελέτη μετέχουν τουλάχιστον δύο ελληνικά πανεπιστήμια.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ πριν από λίγες ημέρες και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε αναφέρει ότι πλέον δεν θα χρησιμοποιούμε τεστ από το εξωτερικό, ενώ δήλωσε ότι σύντομα η χώρα θα κάνει σημαντικές ανακοινώσεις για τα πρωτόκολλα θεραπείας.

Οι συγκεκριμένοι ερευνητές, πάντως, ανέφεραν ότι εξετάζουν το πως τα αντισώματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μία πιθανή θεραπεία.