Ρευστό στα νοσοκομεία! 300 εκατ. για αποπληρωμή χρεών

  • Iatropedia
Με το πόσο των 300 εκατ. ευρώ το οποίο φυσικά και φαντάζει λίγο μπροστά στις συνολικές οφειλές του ΕΣΥ θα ... αιμοτοδοτηθούν τα νοσοκομεία όλης της χώρας. Πως θα κατανεμηθούν.

Στην έγκριση 300 εκατομμυρίων Ευρώ στα νοσοκομεία όλης της Επικράτειας για την αποπληρωμή ανεξόφλητων υποχρεώσεων προς τρίτους, προχώρησε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Τα χρήματα θα δοθούν κυρίως και πρωτίστως σε προμηθευτές των ειδικών μονάδων (Μ.Ε.Θ, Μ.Α.Φ, Μ.Τ.Ν κλπ) ώστε να μπορέσουν και να λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα. Άλλωστε πολλές ειδικές μονάδες παρουσιάζουν πολλές ελλείψεις με συνέπεια να δυσκολεύεται απίστευτα το έργο των εργαζομένων στα νοσοκομεία.

Όπως σημειώνεται από το υπουργείο Υγείας, με το ποσό των 300 εκατ. ευρώ εκταμιεύεται πλήρως η σχετική διαθέσιμη πίστωση του προϋπολογισμού του Υπουργείου Υγείας για το οικονομικό έτος 2012 και “ενισχύονται εγκαίρως οι νοσοκομειακές δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία τους και συνακόλουθα η παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες”.

Ειδικότερα χορηγούνται τα ακόλουθα ποσά ανά Υγειονομική Περιφέρεια:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν