Ρευστό «εξπρές» στο Ωνάσειο! Έκτακτη χρηματοδότηση για να μην μπει λουκέτο

  • Iatropedia
Το κύμα ύφεσης που πλήττει τη χώρα, έχει παρασύρει και το Ωνάσειο καθώς παρουσιάζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Έκτακτη επιχορήγηση αποφάσισαν τα υπουργεί Υγεία και Οικονομικών.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Παρά τη χρηματοδότηση που δέχεται ετησίως το Ωνάσειο από τα ταμεία του υπουργείου Υγείας, χρηματοδότηση που αγγίζει τα 20 εκατ. ευρώ, το Κέντρο δεν κατορθώνει να ισορροπήσει τα οικονομικά του. Αποτέλεσμα είναι να παρουσιάζει σήμερα σοβαρά προβλήματα ρευστότητας τα οποία επηρεάζουν και τα μισθολογικά δεδομένα του προσωπικού ενώ είναι ακοικτό και το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας.

Μετά τις διαρροές ότι στο νοσοκομείο μπορεί να μπει ακόμη και λουκέτο εξιατίας των οικονομικών προβλημάτων, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σε συνεργασία με τον Αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα αποφάσισαν έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 7 εκατ. ευρώ ενώ σταδιακά θα καταβληθούν άλλα 38 εκατ. ευρώ ως τμήμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Ταμείων και του ΕΟΠΥΥ.

Βέβαια δεν είναι λίγοι που υποστηρίζουν ότι πρόκειται για διαρροές που στόχο είχαν τελικά να πιέσουν την κυβέρνηση προκειμένου να αυξηθεί η ροή χρημάτων προς το νοσοκομείο.

Σε ερώτηση τουiatropedia.grστον γενικόΔιευθυντή του Ωνασείου Γ.Μουτσόπουλοσχετικά με το αν επίκειται λουκέτο στο Κέντρο η απάντησή του ήταν «Δεν το νομίζω». Παραδέχτηκε ωστόσο ότι το νοσοκομείο παρουσιάζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. «Όλα τα νοσοκομεία αυτήν την περίοδο έχουν οικονομικά προβλήματα έτσι και το Ωνάσειο» είπε χαρακτηριστικά στοiatropedia.gr.

Τις τελευταίες ημέρες οι γιατροί ενημερώθηκαν ότι θα πρέπει να υποστούν ένα μεγάλο ψαλίδι στις αμοιβές τους γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Μάλιστα σκέφτονται να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις (ήδη έκαναν στάση εργασίας για να βρουν λύση) ώστε να αποτρέψουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι το Ωνάσειο παρότι χρηματοδοτείται από το κράτος λειτουργεί με ιδιωτικά κριτήρια χρεώνοντας κανονικά τους ασθενείς για επιπλέον παροχές όταν δεν επαρκεί η κάλυψη του ασφαλιστικού Ταμείου.

Ενδεικτικό είναι ότι ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με συγγενείς καρδιοπάθειες είχε καταγγείλει πρόσφατα ότι υπερχρεώνονταν γονείς για να υποβάλλουν τα παιδιά τους σε καρδιοχειρουργική επέμβαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αδειάζει το ΕΣΥ! Πόσοι έφυγαν από τα νοσοκομεία λόγω μνημονίου

Μέχρι τον Αύγουστο οι αλλαγές στα Νοσοκομεία. Οι σχεδιασμοί Άδωνι για το ΕΣΥ

Μπλόκο εργαζομένων στα νοσοκομεία για τη διαθεσιμότητα! Πότε απεργούν

Ποιοι επαγγέλματα στην Υγεία θα έχουν ζήτηση τα επόμενα χρόνια. Τι έδειξε μελέτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν