Ράβε ξήλωνε στις εφημερίες των νοσοκομείων.Τι σχεδιάζει το υπουργείο υγείας

  • Iatropedia
Αναδιοργανώνεται το σύστημα εφημεριών των δημοσίων νοσοκομείων προκειμένου να καλυφθούν τυχόν υγειονομικά κενά κατά την διάρκεια εφαρμογής του σχεδίου της κινητικότητας . Αύριο πραγματοποιείται ευρεία σύσκεψη των διοικητών των νοσοκομείων του λεκανοπεδίου με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να ενισχυθούν περαιτέρω τα λεγόμενα νοσοκομεία «κορμού»

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται τα στρατιωτικά νοσοκομεία στο σύστημα εφημεριών το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, δηλαδή την περίοδο κατά την οποία θα εφαρμοστεί το σχέδιο της κινητικότητας σε νοσοκομεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι τα νοσοκομεία των οποίων ο ρόλος αλλάζει και άρα το προσωπικό τους μπαίνει σε κινητικότητα είναι τα Σπηλιοπούλειο, Αγία Βαρβάρα, Πατησίων, Πολυκλινική, Αμαλία Φλέμινγκ. Στη Θεσσαλονίκη, συμμετέχουν στο σχέδιο το πρώην νοσοκομείο του ΙΚΑ Παναγία, το Αφροδίσιων και Δερματικών Νόσων και το Ειδικών Παθήσεων.

Όπως είχε δηλώσει αποκλειστικά στο iatropedia ο πρόεδρος του ΕΚΕΠΥΥ κ.Π.Ευσταθίου σε πλήρη εφημερία θα μπουν τα νοσηλευτικά ιδρύματα «Παμακάριστος» και το Ογκολογικό Νοσοκομείο » Άγιοι Ανάργυροι».

Έτσι αναμένεται το επόμενο διάστημα να κληθούν να στελεχώσουν τα τμήματα των επειγόντων περιστατικών χειρουργοί, καρδιολόγοι και παθολόγοι .

Ένα σενάριο που σχεδιάζεται είναι να υπάρξει ενοποίηση των βασικών τμημάτων των νοσοκομείων και να δημιουργηθούν ενιαίοι τομείς που θα αναλάβουν να υποδέχονται και να αντιμετωπίζουν τα επείγοντα περιστατικά. Με τον τρόπο αυτό τα περιστατικά που θα φθάνουν στο ΕΣΥ θα αντιμετωπίζονται με ορθό τρόπο και θα καθοδηγούνται στη συνέχεια στις ανάλογες κλινικές.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επιχειρεί με τον τρόπο αυτό να μειωθούν οι άσκοπες εισαγωγές ασθενών, συνεπώς να μειωθούν και τα έξοδα των νοσοκομείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πέφτουν οι τιμές στα απογευματινά ιατρεία.Τι θα πληρώνουν οι ασθενείς

Έρχεται η ηλεκτρονική κάρτα υγείας! Πως θα λειτουργεί

Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους άνεργους με voucher

Ψάχνουν φάρμακο για τον ΕΟΠΥΥ ενόψει τρόικας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν