Ράνια Τζίμα: «Ξύπνησα ένα πρωί και δεν άκουγα τίποτα από το δεξί αυτί»

  • Ρούλα Τσουλέα
Τζίμα
Παρά την φαινομενική ηρεμία της, η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια αποκάλυψε ότι βιώνει ακραίο άγχος.

Για τα ψυχοσωματικά προβλήματα που της προκαλεί το υπερβολικό άγχος μίλησε η Ράνια Τζίμα, δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Mega, στην εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας».

«Η αλήθεια είναι ότι η αίσθηση που δίνω είναι ότι είμαι ήρεμη. Πολλές φορές όμως οι άνθρωποι που είναι έτσι εξωτερικά, μέσα τους «βράζουν»», είπε. Περιγράφοντας την καθημερινότητά της παραδέχθηκε ότι υπάρχουν δεκάδες στιγμές άγχους σε αυτήν, τις οποίες όμως πλέον δεν αντιλαμβάνεται γιατί τις έχει συνηθίσει.

«Έχουμε πια συνηθίσει τόσα χρόνια σε τόσο μεγάλα επίπεδα άγχους, που δεν καταλαβαίνουμε πόσο στρεσάρουμε τον οργανισμό μας», ανέφερε. «Επειδή  ήδη βρισκόμαστε σε ένα υψηλό επίπεδο, πρέπει να το ξεπεράσουμε κι αυτό, για να το αντιληφθούμε – π.χ. για να παρουσιάσουμε μία ταχυκαρδία. Αυτό όμως βλάπτει τον οργανισμό μας».

Όπως αποκάλυψε η Ράνια Τζίμα, το τελευταίο τρίμηνο υποβάλλεται διαρκώς σε εξετάσεις διότι κάποιες αιματολογικές εξετάσεις που έκανε «δεν ήταν καλές».

«Ξύπνησα ένα πρωί και ήμουν άσπρη. Αλλά όταν λέμε άσπρη, δεν εννοούμε χλωμή. Εννοούμε άσπρη. Και έτσι είπα, πριν πάω στο γραφείο να κάνω μία εξέταση αίματος να δω τι γίνεται. Και ήταν όλα άλλα αντί άλλων», αφηγήθηκε. «Έχω πια περάσει τρεις μήνες που κάνω εξετάσεις. Έχουμε αποκλείσει δύο-τρία κακά πράγματα που δεν θέλουμε να μας συμβούν. Καταλήξαμε ότι έχω burnout, δηλαδή εξουθένωση, αλλά εγώ δεν το αντιλαμβάνομαι. Τι εννοώ: αν με ρωτήσεις «δούλεψες πολύ;», θα απαντήσω «Όπως δουλεύω πάντα». Αυτό εννοώ, ότι φτάνουμε σε ένα σημείο όπου δεν το καταλαβαίνουμε καν,  για να κάνουμε κάτι».

Και νευρολογικό αυτοάνοσο

Η κυρία Τζίμα αποκάλυψε επίσης ότι είχε εκδηλώσει ψυχοσωματικό πρόβλημα και παλαιότερα, την εποχή που εργαζόταν στο Mega στο ρεπορτάζ του υπουργείο Ανάπτυξης.

«Το έπαθα όταν «κράσαρε» η Κύπρος. Τότε έκανα υπουργείο Ανάπτυξης, το οποίο ήταν ένα από τα βασικά υπουργεία που διαχειριζόταν τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Κύπρου στον τομέα της Οικονομίας. Οπότε ο αντίκτυπος ήταν πολύ σημαντικός, είχα πολλή δουλειά, πολύ άγχος», είπε.

Και συνέχισε: «Καταρρέει οικονομικά η Κύπρος, δουλεύουμε ασταμάτητα και ξυπνάω ένα πρωί και δεν ακούω τίποτα από το ένα αυτί, το δεξί. Χωρίς πόνο, χωρίς καμία άλλη ενόχληση. Αυτό ήταν σημαντικό, γιατί ο πόνος  θα σε στείλει στον γιατρό.  Αλλά εγώ πέρασα έτσι 15 ημέρες ασταμάτητης δουλειάς».

Όπως τελικά έμαθε, είχε εκδηλώσει νευρολογικό αυτοάνοσο πρόβλημα. Ωστόσο ως φαίνεται δεν έμαθε κάτι από αυτό. «Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι από τότε μέχρι αυτό που συνέβη πρόσφατα, εγώ δεν άλλαξα τίποτα μάλλον στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζομαι τα πράγματα, που θα έπρεπε να έχω αλλάξει. Δεν πήρα το μήνυμα ως φαίνεται», παραδέχθηκε η κυρία Τζίμα.