Πυρόπληκτοι από το Μάτι στο Σύνταγμα κατήγγειλαν προβλήματα σίτισης και στέγασης

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Οι πυρόπληκτοι από το Μάτι Αττικής πραγματοποίησαν χθες το βράδυ συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα και μεταξύ άλλων κατήγγειλαν ότι το δωρεάν φαγητό που τους μοιράζουν, έστειλε κάποιους στο νοσοκομείο... Γεγονός όχι περίεργο αφού με τις υψηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν τις περασμένες εβδομάδες, είναι εύκολο να "ξινίσουν" έτοιμα φαγητά αν δεν καταναλωθούν μέσα σε λίγη ώρα από την παρασκευή τους.

Οι άνθρωποι που είδαν αγαπημένους και περιουσίες να χάνονται μέσα σε λίγες ώρες, ζητούν «την άμεση αποζημίωση των ανθρώπων που έχασαν τα σπίτια τους| καθώς όπως επισημαίνουν, «δεν μπορούν να βγάλουν το χειμώνα στις κατασκηνώσεις. Υπάρχουν ηλικιωμένοι και γυναίκες που είναι να γεννήσουν…».

Και σαν να μην έφτανε αυτό, αναφέρθηκαν ανοιχτά και σε πρόβλημα σίτισης καταγγέλλοντας ότι»είχαμε δύο φορές δηλητηρίαση στις κατασκηνώσεις. Και αυτά να ξέρετε φαίνονται και στα κέντρα υγείας, νοσηλεύτηκαν άνθρωποι. Δε γίνεται να τρώμε μόνο ρύζι και μακαρόνια»…

Τα θύματα ζητούν 100% αποζημίωση και μάλιστα γρήγορα. Και να βρει η Πολιτεία χώρους μόνιμης διαμονής καθώς μεταξύ άλλων υπάρχουν έγκυες γυναίκες και ηλικιωμένοι και ο χειμώνας έρχεται… Ζητούν επίσης να βρεθεί τρόπος να μεταφέρονται τα παιδιά στα σχολεία.

Αντιπροσωπεία των πυρόπληκτων επέδωσε υπόμνημα στα κόμματα με τα αιτήματά τους και συναντήθηκαν με βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ χωρίς να έχουν συγκεκριμένες απαντήσεις. Τόνισαν όμως ότι μόνο οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ τους είπαν ότι όλα τους τα αιτήματα είναι δίκαια και πρέπει αν εκπληρωθούν. Από τα υπόλοιπα κόμματα δεν είχαν κάτι συγκεκριμένο να μεταδώσουν ότι ειπώθηκε.