Ψηφίσθηκε σήμερα η τροπολογία Άδωνι για τα φάρμακα με 164 υπέρ 72 κατά 10 παρών!

  • Iatropedia
Σε τροπολογία …φαρμάκι για κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται όπως φαίνεται η τροπολογία του Άδωνι Γεωργιάδη που μειώνει τιμές σε φάρμακα προκαλεί όμως αναταράξεις στο πολιτικό σύστημα. Γιατί έγινε ο κακός χαμός στη βουλή

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Με φόντο την έντονη αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ και εν μέσω έντασης ψηφίσθηκε σήμερα στη βουλή το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει την τροπολογία του Άδωνι Γεωργιάδη για τις τιμές των φαρμάκων.

Προηγήθηκαν αλληλοκατηγορίες μεταξύ των δύο πλευρών για συμφέροντα γύρω από τις φαρμακοβιομηχανίες αλλά και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να καλεί τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να την αποσύρει για 10 μέρες για να γίνει διάλογος, διαφορετικά θα «εξυπηρετεί συμφέροντα».

Από την άλλη ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε την πρόθεσή του ακόμη και να πάει στην Κουμουνδουρου για να ενημερώσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την τροπολογία για «να διασώσει τον ΣΥΡΙΖΑ από ένα μεγάλο λάθος» όπως είπε.

«Είμαι πρόθυμος να πάω στην Κουμουνδούρου, γιατί ίσως έχει πέσει θύμα κακών συμβουλών», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος εμφανίστηκε βέβαιος ότι «θα ψηφιστεί η τροπολογία και μετά από αυτό θα μπορεί ο πολίτης να αγοράζει σε τιμές Σαμαρά ή σε τιμές Τσίπρα».

Πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ κατεψήφισε την τροπολογία ενώ η ΔΗΜΑΡ ψηφίσε θετικά, καθώς εκτιμήθηκε ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελεί ένα βήμα για τη μείωση της τιμής των φαρμάκων προς όφελος των πολιτών.

Το ΚΚΕ από την πλευρά του ψηφίσε ΠΑΡΩΝ καθώς εκτίμησε ότι: «Οι ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση για τα φάρμακα, όπως γίνεται συνολικά για τις δημόσιες παροχές στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αποσκοπούν στη μείωση της κρατικής-ασφαλιστικής δαπάνης, με αποτέλεσμα τις άγριες περικοπές και την αύξηση των πληρωμών από τις λαϊκές οικογένειες για φάρμακα, ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, νοσηλεία και θεραπείες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έλεγχος φαρμάκων χωρίς…προσωπικό! Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στον ΕΟΦ

Πως χάθηκαν 336 θέσεις από Σισμανόγλειο και Αμ.Φλέμινγκ λόγω κινητικότητας! Τι λένε οι εργαζόμενοι

Παγώνουν τα πάντα στην Υγεία την Παρασκευή! Ποιοι απεργούν

Τσίπρας προς Σαμαρά: Αποσύρετε την τροπολογία αλλιώς εξυπηρετείτε συμφέροντα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν