ΠΣΦ: Ημερίδα για τις πολυνευροπάθειες

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ημερίδα για τις πολυνευροπάθειες οργανώνει το Επιστημονικό Τμήμα «Νευρολογικής Φυσικοθεραπείας» του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, το Σάββατο 17/3 και ώρα 9.00-17.00, στο αμφιθέατρο του κτηρίου 2 του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ. Γεννηματάς».

Το θέμα της ημερίδας είναι: Πολυνευροπάθειες. Κλινική-Λειτουργική Αξιολόγηση με βάση το ICF.

Στην ημερίδα, έγκριτοι επιστήμονες θα παρουσιάσουν τα νεότερα δεδομένα σχετικά με τη διάγνωση και την αντιμετώπιση των περιφερικών πολυνευροπαθειών. Θα γίνει παρουσίαση της ταξινόμησης τους, της νευροφυσιολογικής τους διερεύνησης, ενώ θα γίνει αναφορά ειδικών περιπτώσεων, όπως οι κληρονομικές νευροπάθειες, οι οξείες πολυριζονευροπάθειες και οι διαταραχές του περιφερικού συστήματος στις περιπτώσεις καρκίνου.

Παρουσίαση

Θα γίνει παρουσίαση του φαινομένου της πολυνευροπάθειας σε ασθενείς που νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ θα αναφερθούν και τρόποι φυσικοθεραπευτικής παρέμβασης για την αντιμετώπιση των περιφερικών πολυνευροπαθειών.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το κλινικό φροντιστήριο, όπου θα γίνει λειτουργική αξιολόγηση ασθενούς με περιφερική νευροπάθεια, με βάση το ICF (International Classification of Functioning and Health).

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ