«Ψαλιδίζουν» τις παροχές σε 35 μεταμοσχευμένα βρέφη!

  • Iatropedia
Σοκ προκαλεί απόφαση του υπουργείου Εργασίας σύμφωνα με την οποία μειώνεται το ποσοστό αναπηρίας σε όσους έχουν κάνει μεταμόσχευση ήπατος από 80% σε 10%, γεγονός που σημαίνει ότι περιορίζονται επιδόματα, φάρμακα αλλά και κάθε τύπου παροχές.

Οικονομία από 350 μεταμοσχευμένους από ήπαρ σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση μεταξύ των οποίων είναι και 35 παιδιά από 3 μηνών έως 12 ετών. Η απόφαση έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Σωματείου Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδος (ΗΠΑΡΧΩ) τα μέλη του οποίου εξηγούν: «τα ποσοστό αναπηρίας αναπροσαρμόζεται από 50% έως 67% για τον πρώτο χρόνο μετά την πραγματοποίηση της χειρουργικής επέμβασης και από το δεύτερο χρόνο σε 10%».

Να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένοι ασθενείς λαμβάνουν εφ’ όρου ζωής φάρμακα προκειμένου να μπορούν να διατηρήσουν και το μόσχευμά τους αλλά και για να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους.

Η πολιτική άγνοιας αλλά και δυο ταχυτήτων που ακολουθεί η κυβέρνηση αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι η μεταμόσχευση καρδιάς προσδιορίζεται σε 80% εφ’ όρου ζωής και η μεταμόσχευση νεφρού τον πρώτο χρόνο στο 80% και μετέπειτα από 50% έως 67%.