Πρωτοβουλίες τις ΟΕΝΓΕ για την ανακούφιση των προσφύγων

  • Iatropedia
Να δίδεται ειδική άδεια σε νοσοκομειακούς γιατρούς που συμμετέχουν σε αποστολές ανακούφισης των προσφύγων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και αλλού, ζήτησε μεταξύ άλλων με ψήφισμά της, η ΟΕΝΓΕ.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν επίσης την αφαίρεση του φράκτη στον Έβρο ενώ ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει οικονομικά τις εθελοντικές πρωτοβουλίες περίθαλψης προσφύγων αύριο στη ΣΤΕΓΗ ΣΥΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Διαβάστε εδώ την σχετική απόφαση:

Απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ για το προσφυγικό

Η ΟΕΝΓΕ έλαβε την πρωτοβουλία πανελλαδικού συντονισμού των συναδέλφων, ώστε να υπάρξει έμπρακτη εκδήλωση Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και να στηριχτεί το σύστημα υγείας των περιοχών που δέχονται την πίεση τους κύματος των προσφύγων. Ταυτόχρονα εκφράζει τη σαφή τοποθέτησή της για την άρση του φράκτη του Έβρου.

Καλούμε το υπουργείο Υγείας, τις ΥΠΕ και τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων να χορηγούν ειδική άδεια σε όσους γιατρούς του ΕΣΥ συμμετέχουν εθελοντικά σε ομάδες περίθαλψης προσφύγων ανά την επικράτεια.

Η ΟΕΝΓΕ θα στηρίξει οικονομικά τις εθελοντικές πρωτοβουλίες περίθαλψης προσφύγων και συμμετέχει στην εκδήλωση της ΕΙΝΑ και της ΣΤΕΓΗΣ ΣΥΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ 14 Νοεμβρίου 2015 στην Αθήνα.

Για το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΔΗΜ. ΒΑΜΒΑΚΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ