Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας: Το Γεφύρι της Άρτας έγινε πιο γρήγορα και… οργανωμένα!

Τουλάχιστον λανθασμένη θεωρούν την στρατηγική που ακολουθεί το υπουργείο Υγείας για τις νέες συμβάσεις των ιατρών του ΕΟΠΥΥ οι τομεάρχες Υγείας της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου και Ιάσων Φωτήλας. Όπως σημειώνουν μάλιστα, "η λανθασμένη πολιτική και τα πειράματα του υπουργείου Υγείας υποβαθμίζουν ακόμα περισσότερο την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας".

Ανακοινώνουν μεταρρύθμιση στηριζόμενη στα πήλινα πόδια των ΕΣΠΑ, διαπιστώνουν ότι ουδείς τους εμπιστεύεται, επιμένουν με συνεχείς προκηρύξεις, ανοίγουν κάποιες δομές και μετά κολλούν και πάλι. Τι να πεις; Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ήταν πάντα για την Ελλάδα ένα όνειρο απραγματοποίητο. Επί του παρόντος μάλιστα "μαλώνουν" μεταξύ τους οι αρμόδιες ιατρικές ειδικότητες και συνεχίζονται οι ασαφείς δηλώσεις εκ μέρους των αρμοδίων στο ΥΥΚΑ και τον ΕΟΠΥΥ.

Αναφέρουν στην κοινή τους δήλωση οι κ.κ. Οικονόμου και Φωτήλας:

«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, θέλοντας να επιβάλει αυταρχικά το αναχρονιστικό σχέδιό της για τους οικογενειακούς ιατρούς, και μπροστά στην άρνηση των συμβεβλημένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ να αποδεχθούν απαξιωτικές συμβάσεις που τους προτείνονται, διατυπώνει διάφορα σχέδια συμβάσεων που, είτε οδηγούν τα ιατρεία σε κλείσιμο, είτε θίγουν τους ασθενείς.

Οι τελευταίοι, άλλωστε, είναι και τα κύρια θύματα της λανθασμένης αυτής στρατηγικής, αφού αδυνατούν να εξυπηρετηθούν. Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας δεν μπορεί να υπάρξει με αυτούς τους όρους.

Έναν ολόκληρο χρόνο μετά την ψήφιση του νόμου για τις ΤΟΜΥ και την Πρωτοβάθμια Υγεία, με ευθύνη της Κυβέρνησης, βρισκόμαστε στο απόλυτο μηδέν».

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν

Top 5 Trends