«Πρωτοχρονιάτικος μποναμάς» οι αποφάσεις του υπουργείου Εργασίας αλλά και οι φαρμακοποιοί απαντούν μέσω της Δικαιοσύνης

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
"Εμείς θα προλάβουμε να τους αφανίσουμε πριν μας αφανίσουν" προειδοποιεί ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Κώστας Λουράντος τόσο στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος όσο και μιλώντας στο iatropedia.gr. Οι φαρμακοποιοί βρίσκονται ξανά στις... επάλξεις καθώς με τα νέα δεδομένα που παρουσίασε το υπουργείο Εργασίας στο ασφαλιστικό μέσα στις γιορτές, δίνεται -όπως υποστηρίζουν- η χαριστική βολή στον κλάδο τους.

Όπως μας εξήγησε ο κ. Λουράντος, για να συνδέσεις το φορολογικό με το ασφαλιστικό σύστημα, πρέπει πρώτα να εξασφαλίσεις ότι κανείς δεν φοροδιαφεύγει… Αλλά όπως έχουν σήμερα τα πράγματα, οι μόνοι που δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν είναι οι φαρμακοποιοί που ουσιαστικά «αναφέρονται» στον ΕΟΠΥΥ. «Πως λοιπόν μας βάζει όλους σε ένα καζάνι;», αναρωτιέται ο πρόεδρος του ΠΦΣ. Και μας βεβαιώνει ότι οι δικηγόροι του συντάσσουν ήδη την σχετική προσφυγή στην Δικαιοσύνη και πιστεύουν ότι έχουν πολύ καλές πιθανότητες να κερδίσουν!

Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση των φαρμακοποιών:

Στην Δικαιοσύνη προσφεύγουν οι φαρμακοποιοί για το ασφαλιστικό μετά την ανακοίνωση αποφάσεων και εγκυκλίων, που δημοσίευσε τις παραμονές της αλλαγής του χρόνου το υπουργείο Εργασίας ολοκληρώνοντας το έργο της εξόντωσης των φαρμακοποιών και δίνοντας την χαριστική βολή στον κλάδο μας .

Τις αποφάσεις αυτές που τις «φύλαγαν» ως πρωτοχρονιάτικο μποναμά, καθώς και κάθε άλλη σχετική πράξη που τυχόν εκδοθεί, έχουμε αποφασίσει να τις προσβάλλουμε με κάθε νόμιμο μέσο ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων, που προσδοκούμε ότι θα απονείμουν ανεπηρέαστα δικαιοσύνη και θα διαγνώσουν την αντισυνταγματικότητα των διατάξεων του νόμου 4387/2016, με τις οποίες πλήττεται η οικονομική ελευθερία και δραστηριότητα, επιβραβεύεται η φοροδιαφυγή, εξαφανίζεται κάθε μορφή ανταποδοτικότητας στις εισφορές και ουσιαστικά καταδικάζονται σε ΔΗΜΕΥΣΗ οι φαρμακοποιοί.

Σημειωτέον ότι τα μέτρα αυτά πλήττουν ιδιαίτερα τον κλάδο μας ο οποίος λόγω της φύσεως των εργασιών του (τιμολόγια προς ΕΟΠΥΥ) αδυνατεί να φοροδιαφύγει και γι αυτό τιμωρείται.

Την ίδια ώρα με τις διατάξεις αυτές κατά παράβαση της αρχής της αναλογικότητας περιορίζεται ανεπίτρεπτα το συνταγματικό δικαίωμα στην προσωπική εργασία και το βασικό προϊόν αυτής, που είναι το εκ της εργασίας εισόδημα.

Ο ΠΦΣ έχει υποχρέωση απέναντι στα μέλη του να είναι αρωγός στην προσπάθεια που καταβάλουν να σταθούν όρθια απέναντι στη λαίλαπα της οικονομικής κρίσης και των μνημονιακών πολιτικών, που μας έχουν πλήξει χαρακτηριστικά.

Ήδη ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος προχωρά στη σύνταξη των δικογράφων, τα οποία και θα κατατεθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και με τα οποία θα επιδιωχθεί η ακύρωση των σχετικών αποφάσεων (που με νομικίστικα τερτίπια έχουν βαφτιστεί ως εγκύκλιοι προκειμένου να τεθεί εν αμφιβόλω η δυνατότητα προσβολής τους!!!) και η παροχή προσωρινής δικαστικής προστασίας.

Σε κάθε περίπτωση οι Έλληνες φαρμακοποιοί δεσμευόμαστε ότι πρωτοστατούμε και θα αγωνιστούμε σε όλα τα επίπεδα εντός και εκτός Ελλάδας ενάντια στις διατάξεις αυτές, που παραβιάζουν τα δικαιώματα μας που κατοχυρώνονται από το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Ο αγώνας μόλις ξεκίνησε. Αυτή τη φορά όμως θα έχουμε αρωγό τη Δικαιοσύνη και είμαστε βέβαιοι ότι θα ακυρώσουμε τα διεστραμμένα σχέδια εκείνων που όχι μόνο είναι παντελώς άσχετοι με την επιχειρηματικότητα και την εργασία αλλά και θέλουν να καταχραστούν το προϊόν του μόχθου μας.
Εμείς θα τους αφανίσουμε πριν προλάβουν να μας αφανίσουν…

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ