Πρόταση υποβάθμισης του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου προκάλεσε τη μήνη των τοπικών Αρχών

  • Iatropedia
Πρόταση για τη μετατροπή του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμότειχου (Γ.Ν.Δ) σε Κέντρο Υγείας και τη δημιουργία νέου νοσοκομείου στην Ορεστιάδα, συμπεριλαμβάνει η μελέτη του εν εξελίξει χωροταξικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Όπως μεταδ΄διει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ήταν αναμενόμενο η εν λόγω πρόταση να προκαλέσει τη δυσαρέσκεια τόσο των δημάρχων Διδυμότειχου και Σουφλίου, Παρασκευά Πατσουρίδη και Ευάγγελου Πουλιλιού αντίστοιχα, όσο και της διοικήτριας του Γ.Ν.Δ. Αθανασίας Κακαλή.

Ειδικότερα, σκοπιμότητα ή ασχετοσύνη καταλογίζει, σε δηλώσεις του, στους συντάκτες της μελέτης ο δήμαρχος Σουφλίου, ενώ ο κ. Πατσουρίδης σχολίασε ότι η συγκεκριμένη πρόταση «δεν χωρά σε υγιούς ανθρώπου νου» καθώς το νοσοκομείο Διδυμότειχου εξυπηρετεί 70.000 πολίτες, κατοίκους τριών δήμων για περισσότερα από 70 χρόνια. Από την πλευρά της η κ. Κακαλή χαρακτήρισε παράλογη τη συγκεκριμένη πρόταση της μελέτης.

Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και πανικού, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος της διεύθυνσης περιβάλλοντος και χωρικού σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Κομοτηνή, Αναστάσιος Παπαγιαννάκης, εξηγώντας πως ο σχεδιασμός του περιφερειακού πλαισίου αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη φάση των γνωμοδοτήσεων, ενώ τόνισε ότι δεν έχει εγκριθεί ακόμη τίποτε.

«Όλες οι προτάσεις στέλλονται στους φορείς για να γνωμοδοτήσουν, να εισηγηθούν τι χρειάζεται και τι όχι η περιοχή τους. Στη συνέχεια η Περιφέρεια συγκεντρώνει και αξιολογεί τις προτάσεις των φορέων, ακολουθεί διαβούλευση περιφέρειας φορέων και τέλος το κλείσιμο της μελέτης με την ενσωμάτωση των προτάσεων και ένταξής τους», διευκρίνισε ο κ. Παπαγιαννάκης, σημειώνοντας πως η σχετική μελέτη παρακολουθείται από το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΚΑ), το οποίο έχει και την τελική έγκρισή της, ενώ η Αποκεντρωμένη Διοίκηση είναι απλά ο ενδιάμεσος περιφέρειας και υπουργείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν