Προς νέο εμπάργκο στον ΕΟΠΥΥ οι ιδιωτικές κλινικές! Το κούρεμα οφειλών φθάνει στο 50%

  • Iatropedia
Με νέο εμπάργκο στον ΕΟΠΥΥ απειλούν οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών καθώς υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση δεν τους κουρεύει τελικά μόνο 8% τα παλιά χρέη αλλά σε κάποιες περιπτώσεις το κούρεμα φθάνει και το 50%.

Όπως επισημαίνει η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών, ο υπουργός Υγείας με

αυθαίρετο και αδιαφανή τρόπο εισηγήθηκε την Κοινή Υπουργική Απόφαση για το «Κούρεμα» επί των Οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τις ιδιωτικές κλινικές που χρονολογούνται από τα έτη 2005-2011 με ποσοστά που αγγίζουν και το 50% ανάλογα τις περιπτώσεις.

Εξηγούν ότι παρότι επιχειρείται να επικοινωνηθεί ότι τα ποσοστά για τις ιδιωτικές κλινικές είναι 8% και για τους άλλους παρόχους μέχρι 15%, αποκρύπτεται ότι με την προσθήκη του άρθρου 6, το πραγματικό ποσοστό «κουρέματος» προς τις ιδιωτικές κλινικές διαμορφώνεται σε ποσοστό 30%-50% ανάλογα με την κλινική.

«Πρόκειται για εμπαιγμό και καταδίκη των κλάδων μας, τη στιγμή που τα διαθέσιμα κονδύλια επαρκούν για μια ορθολογική και δίκαιη έκπτωση που θα εξασφαλίσει βιώσιμες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες προς τους ασφαλισμένους» λένε οι ιδιοκτήτες των κλινικών και αποσαφηνίζουν ότι «Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε μια πέραν πάσης λογικής αυθαιρεσία που θα οδηγήσει πολλές μεγάλες και μικρές μονάδες να κλείσουν, με απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας, με περισσότερο πληττόμενες τις εκτός Αθηνών Κλινικές. Θα αγωνιστούμε για να προστατεύσουμε τις επιχειρήσεις μας και τους χιλιάδες εργαζόμενους σε αυτές, προκειμένου με συνέπεια να συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις απαραίτητες υπηρεσίες στους ασφαλισμένους πολίτες».

Οι ιδιοκτήτες των κλινικών με επιστολή τους ζητούν την παρέμβαση του πρωθυπουργού ενώ προετοιμάζονται με έκτακτες συνελεύσεις των Σωματείων τους εντός της εβδομάδας να αποφασίσουν περαιτέρω κινητοποιήσεις ενώ σκοπεύουν να προσφύγουν και στα δικαστήρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επικίνδυνα Κινέζικα υλικά στα νοσοκομεία! Σπασμένοι καθετήρες και ράμματα που κόβονται

Τέλος στις δωρεάν εξετάσεις από 1η Φεβρουαρίου! Το «κούρεμα» φέρνει μπλόκο στον ΕΟΠΥΥ!

Αποχωρούν συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ! Χωρίς παιδίατρο 13 νομοί

Ο ΕΟΠΥΥ χτυπά τώρα και τους καρκινοπαθείς! Πόσο αυξήθηκαν οι συμμετοχές στα νοσήλια

Πόσο θα πληρώνουμε για νοσηλεία σε ιδιωτικές κλινικές! Αυξήσεις σοκ για όλους