Προς κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί; Οι απεργίες οι ίντριγκες και οι αιχμές

  • Iatropedia
Σε διαρκή αγωνιστική ετοιμότητα καλεί τους φαρμακοποιούς ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ) που εγείρει θέμα σύμπνοιας και προτείνει 24ωρες κυλιόμενες απεργίες ενώ επιτίθεται στις παρελθοντικές ενέργειες του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΣΑ που συνεδρίασε χθες, αποφάσισε ομόφωνα την πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης των μελών του Συλλόγου την Δευτέρα 10-06-13 με πρόταση για πανελλαδικές κινητοποιήσεις. Η αντίδραση των φαρμακοποιών περιστρέφεται γύρω από τα δομικά προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο και αφορούν αφενός τις μεγάλες καθυστερήσεις των πληρωμών του ΕΟΠΥΥ αλλά και το ωράριο των φαρμακείων.

Η διοίκηση του ΦΣΑ εκτιμά ότι το υφιστάμενο καθεστώς με το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων δημιουργεί χαοτικές και ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Ο ΦΣΑ επικεντρώνεται κυρίως στη …δράση φαρμακοποιών σε διάφορες περιοχές της Αττικής, οι οποίοι προωθούν αιτήματα στους Δήμους για την αλλαγή του ωραρίου των φαρμακείων σύμφωνα με τις… «επιθυμίες» τους και σε πλήρη αντιδιαστολή με την ομοθυμία του κλάδου των φαρμακοποιών στην Αττική.

Ο πρόεδρος του ΦΣΑ εκτιμά ότι κάποιοι δήμοι ήδη έχουν ανταποκριθεί θετικά. «Ανεξέλεγκτο όμως ωράριο σημαίνει κατάργηση της συλλογικότητας και επιβολή αναρχίας με αποτέλεσμα όλοι πλέον να οδηγούμεθα και να πράττουμε κατά το ρητό ο σώζων εαυτόν σωθείτο» δήλωσε σχετικά ο κ. Λουράντος επικρίνοντας αυτές τις υπόγειες διαδρομές συγκεκριμένων φαρμακοποιών. «Αν δεν αντιληφθούμε ότι ο Σύλλογος δεν μπορεί να διεκδικήσει τίποτα αν υπάρχουν στο εσωτερικό του διασπαστικές κινήσεις, τότε είμαστε πράγματι χαμένοι» υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής.

Επίθεση στον ΠΦΣ

Ο κ. Λουράντος έριξε τροχιοδεικτικές βολές προς τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο κάνοντας λόγο για καλοθελητές-υποστηρικτές της κυβερνητικής προπαγάνδας. «Έχουμε πικρή πείρα και από τον Π.Φ.Σ.. Αν δεν είμαστε όλοι μαζί, ας ψάξουν κορόιδα…» επεσήμανε ο κ. Λουράντος που κατέθεσε την προσωπική του άποψη για πανελλαδικές κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι κάνουν στη Γερμανία οι Έλληνες γιατροί με «σπόνσορα» τη Μέρκελ;

ΕΟΠΥΥ: ποιοι δικαιούνται δωρεάν φιλοξενία σε κατασκηνώσεις. Όλα τα δικαιολογητικά

Σε ισχύ από την 1η Ιουνίου ο νέος νόμος για τη δωρεά οργάνων! Πότε θα αφαιρούνται τα όργανα

Τα πάντα για τις πέτρες στα νεφρά

Ο καρκίνος χτυπά τους Έλληνες! Πόσα περιστατικά έχουμε κάθε χρόνο