Προς αναζήτηση ρευστού ο Άδωνις! Τι μέτρα ετοιμάζει για να καλυφθεί «μαύρη τρύπα»

  • Iatropedia
Σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να βρει 100 εκατ. ευρώ που του λείπουν από τον προϋπολογισμό στην Υγεία, βρίσκεται ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Στους φαρμακοποιούς, στα εργαστήρια αλλά και στις φαρμακευτικές εταιρείες αναζητά ο Άδωνις Γεωργιάδης 100 εκατ. ευρώ που του λείπουν από το προυπολογισμό της Υγείας.

Η αρχική σκέψη του κ.Γεωργιάδη ήταν να η αύξηση στα τσιγάρα να φθάσει τα 10 λεπτά και όχι τα 5 που ορίσθηκαν τελικώς. Έτσι θα κατόρθωνε να καλύψει τη μαύρη τρύπα. Όμως ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ήταν κάθετα αντίθετος.

Γι αυτό και ο Άδωνις Γεωργιάδης στράφηκε σε άλλες πηγές χρηματοδότησης.

Ειδικότερα, η πρώτη δεξαμενή θεωρήθηκαν οι φαρμακοποιοί. Με τη μείωση του ποσοστού κέρδους ο υπουργός Υγείας θα κατόρθωνε να λύσει το πρόβλημά του. Ωστόσο η …υπόγεια είδηση και σκέψη του έφθασε γρήγορα στα αυτιά των φαρμακοποιών γι αυτό και απειλούν με κινητοποιήσεις. Βέβαια ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε στον κλάδο πως επρόκειτο για απαίτηση της τρόικας και ο ίδιος θα διαπραγματευτεί να μην ισχύσει.Κι έτσι το σενάριο φαρμακοποιοί δε βγαίνει καθώς ο κλάδος απειλεί με λουκέτα.

Επόμενη δεξαμενή για τα 100 εκατ. ευρώ που λείπουν, είναι να τεθεί πλαφόν στα εργαστήρια αλλά και στις διαγνωστικές εξετάσεις. Ήδη οι διαγνωστικές εξετάσεις είναι μειωμένες κατά 20% το 2014 σε σύγκριση με το 2013.

Το σχέδιο Άδωνι όπως αναφέρουν πληροφορίες του iatropedia.gr είναι να μπει πλαφόν και στα εργαστήρια όπου γίνονται οι εξετάσεις αλλά με τη μορφή της επιστροφής χρημάτων από τους ιδιοκτήτες όταν ξεπερνούν ένα όριο.

Τελευταία πηγή που καλοβλέπει ο Άδωνις είναι τα φάρμακα. Μέσα στις σκέψεις του είναι στην επόμενη τιμολόγηση να ρίξει περαιτέρω τις τιμές ώστε να εξοικονομήσει τα απαιτούμενα κονδύλια. Τώρα αν οι φαρμακευτικές εταιρείες μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια, είναι μια άλλη υπόθεση….

Πάντως ο πονοκέφαλος Άδωνι που ονομάζεται 100 εκατ. ευρώ πρέπει να λυθεί και μάλιστα άμεσα. Τώρα ποιος θα την πληρώσει είναι πάντα δεδομένο: οι Έλληνες ασθενείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το ΠΕΔΥ του Άδωνι στα χέρια του Μαξίμου! Κρίνουν την τύχη του Σαμαράς-Βενιζέλος

Το δράμα του Έλληνα νοσοκομειακού γιατρού: Τα ..''γαλλικά'', το κομμωτήριο και οι παρεμβάσεις!

Πως το ΠΕΔΥ του Άδωνι χτυπά τους γιατρούς! Τα τρία μελανά σημεία-εμπόδια για πρόσληψη

Ο αντιπρόεδρος των γιατρών στο iatropedia: «Άδωνις και κυβέρνηση εκβιάζουν τους γιατρούς»!