Προμηθευτές νοσοκομείων: «Μόνο οι τράπεζες μπορούν να μας σώσουν»!

  • Iatropedia
Κραυγή αγωνίας από τους προμηθευτές των νοσοκομείων που παραμένουν απλήρωτοι επί σειρά ετών. Με επιστολή τους στον πρόεδρο της κυβέρνησης αλλά και στις Τράπεζες ζητούν βοήθεια για να υπάρξει βιωσιμότητα στις επιχειρήσεις τους.

Τα χρέη προς τους προμηθευτές των δημοσίων νοσοκομείων αγγίζουν πια το 1,2 δις ευρώ. Και είναι χρήματα που τους οφείλονται επί σειρά ετών. Πολλές επιχειρήσεις μάλιστα βρίσκονται πλέον ένα βήμα πριν το λουκέτο γι αυτό και με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της κυβέρνησης , τον υπουργός Υγείας αλλά και τις τράπεζες, όλοι οι σύνδεσμοι των προμηθευτών ζητούν βοήθεια για να σωθούν. Άλλωστε θεωρούν ότι μόνο οι τράπεζες μπορούν να τους σώσουν εάν δε διεκδικήσουν τα χρήματά τους από δάνεια και δεν προχωρήσουν σε κατασχέσεις.

«Δεν ενδιαφέρεται κανείς για το τι συμβαίνει στο χώρο της Υγείας;» διερωτώνται ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προμηθευτών Επιστημών & Υγείας (ΣΕΠ), ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών (ΠΑ.ΣΥ.Π.Ι.Ε) και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Εμφυτεύσιμου Ορθοπεδικού Υλικού (ΠΑ.ΣΥ.Π.Ο.Υ) και απευθύνουν κραυγή αγωνίας τόσο για τη βιωσιμότητά τους όσο και για το χώρο της Υγείας γενικά, στην επιστολή που απέστειλαν την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012, προς τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης, τον Υπουργό Υγείας, τους Αρχηγούς όλων των Κομμάτων, τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και την Ένωση των Ελληνικών Τραπεζών.

Οι προμηθευτές στην επιστολή τους μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Οι εταιρίες του κλάδου Υγείας παραμένουν ουσιαστικά απλήρωτες εδώ και μία πενταετία. Όλα αυτά τα χρόνια, όλες οι Ελληνικές εταιρίες χρηματοδότησαν το Εθνικό Σύστημα Υγείας κρατώντας το ζωντανό, βασιζόμενες αποκλειστικά σε τραπεζικό δανεισμό. Σήμερα, εν μέσω της μεγαλύτερης Ευρωπαϊκής κρίσης, οι Τράπεζες που εξασφάλισαν μέσω του ΕΧΤ αποκατάσταση της κεφαλαιακής τους επάρκειας, που μειώθηκε λόγω PSI+, αντί να δείξουν κατανόηση και να στηρίξουν την πραγματική οικονομία, πιέζουν για την αναπλήρωση των καλυμμάτων των δανείων που μοιραία εξαερώθηκαν λόγω του ‘κουρέματος’.

Επειδή, οι εταιρίες μας αντικειμενικά αδυνατούν να ικανοποιήσουν αυτές τις απαιτήσεις, οι Τράπεζες προχωρούν με εντεινόμενο ρυθμό, σε καταγγελίες των δανειακών συμβάσεων, σε αξίωση επιστροφής του συνόλου των χρημάτων που δάνεισαν με υψηλούς τόκους και πανωτόκια, σε έκδοση διαταγών πληρωμής, σε κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων για τη δέσμευση κάθε περιουσιακού στοιχείου των εταιριών, καθώς και των σπιτιών και των περιουσιών των εγγυητών των δανείων αυτών».

Οι προμηθευτές ζητούν εναγωνίως την άμεση μεσολάβηση όλων, ώστε οι Τράπεζες να μην προβαίνουν σε δικαστικές και άλλες ενέργειες στραγγαλισμού των εταιριών μέχρις ότου η Πολιτεία δώσει επιτέλους βιώσιμη λύση, προκειμένου «οι μεν ελληνικές επιχειρήσεις να παραμείνουν ζωντανές, το δε σύστημα Υγείας να μπορέσει επιτέλους να εξασφαλίσει στον Έλληνα πολίτη αξιοπρεπείς υπηρεσίες Υγείας!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν