Προκήρυξη δύο διοικητικών θέσεων για το υπουργείο Υγείας

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Μία θέση τομεακού γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας και μία θέση αναπληρωτή διοικητικού γραμματέα προκήρυξε το υπουργείο Υγείας.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 11 Ιανουαρίου για την πρώτη θέση και στις 24 Ιανουαρίου για τη δεύτερη . Η σύσταση των θέσεων προβλέπεται στον νόμο 4369/2016 και οι αρμοδιότητες στο Προεδρικό Διάταγμα 81/2017.

Οι τομεακοί γραμματείς είναι επικεφαλής της διοικητικής ιεραρχίας των Γενικών Γραμματειών και οι διοικητικοί γραμματείς της διοικητικής ιεραρχίας των υπηρεσιών του υπουργείου. Ενώ οι αναπληρωτές διοικητικοί γραμματείς είναι επικεφαλής της διοικητικής ιεραρχίας των υπηρεσιών που υπάγονται στον οικείο αναπληρωτή υπουργό.

Αρμοδιότητά τους είναι η επικουρία του υπουργού, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, κατά τη διαδικασία σχεδιασμού των δημόσιων πολιτικών της Γενικής Γραμματείας και προσδιορισμού των στρατηγικών της στόχων.

Έχουν επίσης αρμοδιότητα για τα εξής:

-Συντονισμός των οργανικών μονάδων προς την κατεύθυνση εξυπηρέτησης των στρατηγικών της στόχων και υλοποίησης των σχεδιαζόμενων πολιτικών.
-Διασφάλιση συντονισμού των υπηρεσιών κατά τη διαχείριση κρίσεων.
-Εκτέλεση και εφαρμογή των πολιτικών, όπως αυτές καθορίζονται από την κυβέρνηση και τα όργανά της.
-Καθοδήγηση των προϊσταμένων των υπηρεσιών κατά τη διαδικασία περαιτέρω εξειδίκευσης των στρατηγικών στόχων που έχουν τεθεί από τον υπουργό και η παρακολούθηση υλοποίησης αυτών.
-Παρακολούθηση εκτέλεσης του προϋπολογισμού και επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων.
Έχουν, δε, την ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών στις οποίες προΐστανται και την αξιολόγηση του προσωπικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν