Προκηρύξεις θέσεων, εγκαίνια κλινικής και συναντήσεις με φορείς για τον γενικό γραμματέα ΥΥΚΑ στην Κρήτη

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Στο Ηράκλειο και το Λασίθι πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη ο γ.γ. του υπουργείου Υγείας, Πέτρος Γιαννουλάτος επισκεπτόμενος μονάδες Υγείας των δύο νομών ενώ παραβρέθηκε και στα εγκαίνια της Παιδοψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ.

Όπως τονίσθηκε από τον γενικό γραμματέα ΥΥΚΑ,  το υπουργείο Υγείας έχει εξασφαλίσει και ήδη προωθεί τις απαραίτητες πιστώσεις για την προκήρυξη μονίμων θέσεων, 2 ΠΕ Ψυχολόγων, 1 ΠΕ Λογοθεραπείας, 1 ΤΕ Κοινωνικής εργασίας, 1 ΤΕ Εργοθεραπείας, 1 ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων και 5 ΤΕ Νοσηλευτικής, ενώ 1 θέση ΤΕ Νοσηλευτικής έχει ήδη προκηρυχθεί με προκήρυξη.

Σε σχέση με την ιατρική υποστήριξη της κλινικής, οι δύο θέσεις επικουρικών παιδοψυχίατρων που είχαν εγκριθεί μετά από αίτημα της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, έμειναν ακάλυπτες, αφού οι γιατροί δεν αποδέχθηκαν τον διορισμό τους και αναμένεται η επαναπροκήρυξη τους.

Πολιτική βούληση είναι η επίσπευση και ολοκλήρωση των διαδικασιών σχετικά με τα παραπάνω θέματα, καθώς και οι διαδικασίες έγκρισης που αφορούν στην τροποποίηση του Οργανισμού του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και οι οποίες θα επιτρέψουν την περαιτέρω ανάπτυξη της κλινικής.

Επίσης, ο κ. Γιαννουλάτος, σε σύσκεψη που διοργάνωσε η 7η ΥΠΕ Κρήτης και το Γενικό Νοσοκομείο -Κέντρο Υγείας Νεάπολης, παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την πορεία υλοποίησης του τμήματος Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Λασιθίου στο «Διαλυνάκειο».