Προκήρυξη 1.116 θέσεων στα νοσοκομεία χωρίς πρόβλεψη «ειδικών θέσεων»

  • Γιάννα Σουλάκη
1.116 προσλήψεις στην υγεία
Προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού μέσω των Συμβουλίων κρίσης ετοιμάζουν τα Υπουργεία Υγείας και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Από τις 10.000 μόνιμες προσλήψεις που θα ολοκληρωθούν σε ορίζοντα 3ετίας, οι 2.500 έχει εξαγγελθεί να πραγματοποιηθούν μέσα στο 2019. Ενώ ήδη, οι 1.116 από αυτές πήραν το δρόμο της υλοποίησης μέσω ΑΣΕΠ, με προκήρυξη που εστάλη ήδη στο Εθνικό Τυπογραφείο.

Οι πρώτες αυτές θέσεις αφορούν τακτικό προσωπικό κλάδων και ειδικοτήτων κατηγοριών Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε Φορείς του Υπουργείου Υγείας.

“Στην προκήρυξη δεν υπάρχουν ειδικές θέσεις για πολύτεκνους, τρίτεκνους, αναπήρους κ.λ.π, ενώ προκαλεί ερωτηματικά ο διαχωρισμός των θέσεων σε δύο κατηγορίες”, καταγγέλλουν οι υγειονομικοί. Στην πρώτη κατηγορία, όπως προβλέπει η προκήρυξη, θα προσμετράται η εμπειρία και στη δεύτερη, όχι η εμπειρία, αλλά ….η ειδική εμπειρία.

“Αναρωτιόμαστε ποιος και με τι κριτήρια έκανε αυτό το διαχωρισμό μιας και η πλειονότητα από αυτές δεν απαιτούν άλλη εξειδίκευση πέραν των τυπικών προσόντων που απαιτεί η θέση”, αναφέρουν οι γιατροί.

Μέχρι το τέλος του 2019, αναμένεται να προσληφθούν:

  • 1.500 νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό
  • 1.000 γιατροί

Οι 10.000 προσλήψεις που θα ολοκληρωθούν μέχρι το 2022-23 αφορούν:

  • 6.000 νοσηλευτές, παραϊατρικό και επικουρικό προσωπικό
  • 4.000 γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων.

Οι συναρμόδιοι υπουργοί Υγείας και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ.κ. Ξενογιαννακοπούλου, Ξανθός, Πολάκης, οι οποίοι συναντήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες κατέληξαν σε τρεις σημαντικές αποφάσεις:

  • Οι προσλήψεις θα γίνονται μέσω των Συμβουλίων Κρίσης και Επιλογής Γιατρών
  • Το υπόλοιπο νοσηλευτικό και επικουρικό προσωπικό μέσω ΑΣΕΠ
  • Θα υπάρξει μοριοδότηση προϋπηρεσίας για την επιλογή συμβασιούχων

Για “ξαναζεσταμένο φαγητό” και “προεκλογικές υποσχέσεις, όχι μόνο για το 2019 αλλά ακόμα και για το 2023!!!” κάνει λόγο η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

Δείτε αναλυτικά την προκήρυξη εδώ.