Πρώιμη διάγνωση του αυτισμού της διαταραχής που αφορά 1 στα 150 παιδιά στην ΕΕ

  • Iatropedia
Ο αυτισμός είναι μια από τις πιο δύσκολες στη διάγνωση διαταραχές της παιδικής ηλικίας, με 1 στα 150 παιδιά πανευρωπαϊκά να πάσχουν από αυτήν.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Τώρα ωστόσο έρχεται ένα τεστ που δίνει τη δυνατότητα της έγκαιρης παρέμβασης βοηθώντας τους γιατρούς να προσαρμόσουν τη θεραπεία στο γενετικό προφίλ κάθε παιδιού σε πρώιμα στάδια.

Ο οικονομικός αντίκτυπος του αυτισμού με εκτιμώμενο ετήσιο κόστος 283 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο , είναι μεγαλύτερος από ότι σε κάθε άλλη πάθηση, ενώ ξεπερνά το κόστος του καρκίνου, των καρδιακών παθήσεων και των εγκεφαλικών επεισοδίων. «Πληρώνουμε το κόστος της απραξίας και των “ακατάλληλων δράσεων”» αναφέρει Δρ. ο David Mandell, Διευθυντής του Κέντρου Έρευνας και Υπηρεσιών Πολιτικής Ψυχικής Υγείας από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια. Ενώ ο κ. Frederic Amar, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου ESPERITE δηλώνει: «Το REALITY παρέχει σε γονείς και ιατρούς τις γενετικές πληροφορίες κλειδιά για την καλύτερη αντιμετώπιση του αυτισμού μέσω της έγκαιρης παρέμβασης, ενώ προάγει την προληπτική και υπεύθυνη προσέγγιση με γνώμονα το όφελος του παιδιού».