Πρόεδρος ετών 80! Σάλος στη Βουλή από το διορισμό υπερήλικα στον ΟΠΑΔ

  • Iatropedia
Μετά την αποχώρηση του νεαρότερου προέδρου του ΟΠΑΔ Κυριάκου Σουλιώτη που όταν ανέλαβε ήταν λίγο μεγαλύτερος από 30 ετών (μεσολάβησαν κι άλλοι), η κυβέρνηση κάνει και πάλι την έκπληξη. Νέος πρόεδρος ο υπερήλικαςΚωνσταντίνος Ζαχαράκης. Η ηλικία του προέδρου του ΟΠΑΔ αποτελέσε αντικείμενο ευρείας συζήτησης και χλευασμού στην Βουλή αλλά τελικά εγκρίθηκε με πλειοψηφία από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Η τοποθέτηση του Κωνσταντίνου Ζαχαράκη, στη θέση του προέδρου του ταμείου των δημοσίων υπαλλήλων είναι πια γεγονός.

Στο μικροσκόπιο των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ καιτης ΑΝΕΛ μπήκε η ηλικία του νέου προέδρου του ΟΠΑΔ «Κύριε Ζαχαράκη δεν έχουμε τίποτε μαζί σας προσωπικά αλλά είστε 78 χρονών. Δεν μπορούσε να αναλάβει κάποιος νεότερος αυτή τη θέση; Δεν υπάρχουν νέοι με προσόντα; Δεν θα μπορούσε να αναλάβει ο γιος σας;» διερωτήθει η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Αικατερίνη Μάρκου και αναρωτήθηκε αν ο κ. Ζαχαράκης έχει πάει ποτέ στην Ηπείρου να θεωρήσει βιβλιάριο στον ΟΠΑΔ, ώστε να δει τις ουρές των ασφαλισμένων και την ταλαιπωρία που υφίστανται ενώ επέκρινε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και το Υπουργείο Εργασίας για νεποτισμό.

Αλλά και ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνος Ουζουνίδης παρατήρησε ότι «ο κ. Ζαχαράκης έχει κάνει ήδη τον κύκλο του, διετέλεσε και βουλευτής και κάποια στιγμή θα έπρεπε να πάει σπιτάκι του αφού έχει εξασφαλισμένη και τη σύνταξή του». Είπε ακόμη, ότι σε μια χώρα όπως η Ελλάδα που η ανεργία έχει φτάσει σε τόσο μεγάλα ποσοστά έστω και ένας μορφωμένος νέος να μην φύγει στο εξωτερικό και να αναλάβει μια τέτοια θέση θα είναι θετικό.

«Θέλω να επισημάνω ότι και ο κ. Σόιμπλε που είναι άνω των 70 και με προβλήματα υγείας, κυριαρχεί όχι μόνο στη Γερμανία αλλά στην Ευρώπη» σχολίασε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημήτρης Κρεμαστινός.

Ο κ.Ζαχαράκης όμως δεν πτοήθηκε. Υπεραμύνθηκε του νεαρού της ηλικίας του δηλώνοντας ότι «είμαι γεννημένος το 1937 και άρα η κυρία Μάρκου μου πρόσθεσε δύο χρόνια» είπε ο νέος πρόεδρος του ΟΠΑΔ σχολιάζοντας επίσης ότι «το ζήτημα της ηλικίας δεν πάντοτε ευθέως ανάλογο με την αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα».

«Εγώ δεν δέχθηκα να είμαι πρόεδρος του ΟΠΑΔ για να βολευτώ. Είμαι συνταξιούχος και άρα αναλαμβάνοντας μια τέτοια θέση θα έχω και μείωση αποδοχών διότι είμαι συνταξιούχος» είπε ο κ. Ζαχαράκης.

Πάντως ο νέος πρόεδρος του ΟΠΑΔ σημείωσε, επίσης, ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα εξορθολογισμού των δαπανών αλλά μένουν ακόμη να γίνουν και άλλα σε αυτή την κατεύθυνση και ενημέρωσε τους βουλευτές ότι από τους ελέγχους διαπιστώθηκαν ήδη 30.000 κάτοχοι βιβλιαρίων υγείας του ΟΠΑΔ που δεν δικαιούνταν να τα έχουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν