Πρόεδρος ΕΟΠΥΥ: Πως θα γίνει η μεταρρύθμιση στον Οργανισμό

  • Iatropedia
Τις προτάσεις του για τον νέο ΕΟΠΥΥ κατέθεσε ο πρόεδρος του Οργανισμού κ.Δ.Κοντός στην τεχνική επιτροπή ο οποίος ζήτησε από τους γιατρούς να βρεθούν στο πλευρό του προκειμένου να συσταθεί ο νέος ΕΟΠΥΥ αν και παραδέχεται ότι ''η μετάβαση στο νέο οργανωτικό σχήμα φέρνει, ανατροπές και αναστάτωση στην επαγγελματική και προσωπική ζωή των ιατρών''.

Την πρόταση που κατέθεσε στην τεχνική επιτροπή για τις αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ, δημοσιοποίησε σήμερα ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Δημήτρης Κοντός.

Ο κ. Κοντός εισηγήθηκε τα εξής:

Αναφορικά με τους μόνιμους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ και ιδίως για εκείνους που βρίσκονται πλησίον της σύνταξης λόγω της συμπλήρωσης των προϋποθέσεων για συνταξιοδότηση, προτείνεται να υπάρξει ειδική μέριμνα που θα διασφαλίζει τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα.

Όσοι ιατροί επιλέξουν την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση θα υπαχθούν στο καθεστώς του ενιαίου μισθολογίου προσωρινά, μέχρις ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης και κρίσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί από ειδικά υπηρεσιακά συμβούλια τα οποία θα εντάξουν τους ιατρούς σε θέσεις του ΕΣΥ.

Για τους ιατρούς των χειρουργικών ειδικοτήτων μπορεί και πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη για πρόσβαση σε χειρουργεία και απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων.

Ειδικότερα όσοι δεν επιλέξουν την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση και ενταχθούν στο δίκτυο των συμβεβλημένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ, θα έχουν αυξημένο αριθμό επισκέψεων, ανάλογα με τις ανάγκες του Οργανισμού, προτείνουμε την διασφάλιση σύμβασης τριετούς διάρκειας, όπως και το ενδεχόμενο κάλυψης των ασφαλιστικών εισφορών τους.

Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι η μεταρρύθμιση γίνεται προς όφελος των ασφαλισμένων. Ο διάλογος μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία για μία ομαλή μετάβαση στο νέο οργανωτικό και διοικητικό σχήμα της ΠΦΥ προς όφελος των ασθενών χωρίς σοβαρές επιπτώσεις για τους ιατρούς- συνεργάτες του ΕΟΠΥΥ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν