Πρόεδρος ΕΟΦ: “τα media φταίνε για την κινδυνολογία με τα γενόσημα”

  • Iatropedia
Σφοδρή επίθεση εναντίον των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που παραπληροφορούν και κινδυνολογούν σχετικά με τα γενόσημα φάρμακα, εξαπέλυσε σήμερα ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, Γιάννης Τούντας, μιλώντας σε ημερίδα που πραγματοποίησε η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ).

Ο κ. Τούντας, ξεχνώντας προφανώς τις πρόσφατες δηλώσεις του, στις οποίες έκανε λόγο για έλλειψη δυνατότητας του ΕΟΦ να ελέγξει τα φάρμακα που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά λόγω έλλειψης προσωπικού, εξακόντισε κατηγορίες εναντίον ΜΜΕ και δημοσιογράφων. Όπως είπε χαρακτηριστικά, “τα Μέσα τροφοδοτούν με κινδυνολογία, τους ακροατές και τους τηλεθεατές τους και φυσικά όχι με καλές ειδήσεις, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να μην εμπιστεύονται τα γενόσημα”.

Ο πρόεδρος του ΕΟΦ αναφέρθηκε μάλιστα και σε περιπτώσεις επιστημόνων, οι οποίοι όπως είπε, έβγαιναν επίσης στους τηλεοπτικούς σταθμούς και παραπληροφορούσαν. Ισχυροποιώντας μάλιστα τα επιχειρήματα του, είπε ότι πρόσφατη έρευνα έδειξε πως 1 στους 2 Έλληνες πολίτες, θα ήταν προβληματισμένοι εάν ο γιατρός τους, τους συνταγογραφούσε γενόσημα,.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, επεσήμανε από την πλευρά του, στην ίδια ημερίδα, ότι εάν δεν εξασφαλιστούν μελέτες βιοισοδυναμίας, για τα φάρμακα που θα κυκλοφορούν στην αγορά, θα επικρατήσουν τα φτηνότερα από χώρες όπως η… Ταγκανίκα.