Πρόεδρος ΕΟΦ: Στην Ελλάδα τα μονοκλωνικά αντισώματα της Regeneron – Αρχές Ιανουαρίου αρχίζουν οι εμβολιασμοί της Pfizer

  • Γιάννα Σουλάκη
μονοκλωνικά
Θεραπευτικό πρωτόκολλο για τη χορήγηση και σε έλληνες ασθενείς της πρώτης από τις δύο θεραπείας κατά της Covid με μονοκλωνικά αντισώματα, συνέταξε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΦ, η επαναστατική θεραπεία της Regeneron, θα βρίσκεται στη χώρα μας σε μία με δύο ημέρες.

Πριν από τα εμβόλια έρχονται τα φάρμακα κατά της νόσου Covid στην Ελλάδα. Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του ΕΟΦ, Δημήτρη Φιλίππου στον ΣΚΑΙ, το πολύ σήμερα ή αύριο έρχεται στην Ελλάδα η κλινική μελέτη για τη μία από τις δύο θεραπείες μονοκλωνικών αντισωμάτων: αυτή της εταιρείας Regeneron.

Ο κ. Φιλίππου δήλωσε ακόμη, ότι στη μελέτη θα ενταχθούν εθελοντικά ασθενείς με κορονοϊό που νοσηλεύονται  στα νοσοκομεία, με ήπια συμπτώματα. Σε ό,τι αφορά την τιμή του, η οποία είναι αρκετά υψηλή, ο πρόεδρος του ΕΟΦ διευκρίνισε ότι αυτή  θα καθοριστεί από την στιγμή που θα  εγκριθεί το φάρμακο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Ο κ. Φιλίππου ρωτήθηκε και για το εμβόλιο της Pfizer και είπε ότι οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα μπορούν να ξεκινήσουν το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου από την στιγμή που θα πάρει έγκριση  από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό (ΕΜΑ), στα τέλη Δεκεμβρίου,  όπως έχει προγραμματιστεί.