Πράξη νομοθετικού περιεχομένου για να σωθεί το Ε. Ντυνάν

  • Iatropedia
Την προώθηση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), εντός της ημέρας, με την οποία διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις για τη διάσωση του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» αποφάσισε η Κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια διυπουργικής σύσκεψης.

Στη διυπουργική σύσκεψη μετείχαν οι Υπουργοί Υγείας, κ. Α. Λυκουρέντζος, Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Πρόνοιας, κ. Γ. Βρούτσης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Ν. Μηταράκης, ο διοικητής του ΙΚΑ, κ. Ρ. Σπυρόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης, κ. Π. Μπαλτάκος.

Ειδικότερα, με την ΠΝΠ ρυθμίζονται οι άμεσες ανάγκες χρηματοδότησης του Νοσοκομείου, η παροχή ασφαλιστικής ενημερότητας και καθορίζονται οι διαδικασίες για την εκδήλωση επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Σημειώνεται πως με τις προωθούμενες ρυθμίσεις διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία του «Ερρίκος Ντυνάν», και ως εκ τούτου η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας στους νοσηλευόμενους ασθενείς, όπως επίσης και οι θέσεις εργασίας ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, μέχρι τις 31-12-2012.

Υπενθυμίζεται πως το «Ερρίκος Ντυνάν» λειτουργεί μέχρι σήμερα ως Κοινωφελές Ίδρυμα και Ν.Π.Ι.Δ. Όπως είναι γνωστό το «Ερρίκος Ντυνάν» έχει οδηγηθεί σε ιδιαίτερα δυσχερή οικονομική κατάσταση, συνεπεία της οποίας είναι ο κίνδυνος της οριστικής διακοπής της λειτουργίας του.