Που κάνει καλό το μαγνήσιο

Ένα από τα πολυτιμότερα μέταλλα στη διατήρηση της καλής υγείας είναι το μαγνήσιο αλλά δυστυχώς οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν τι είναι καθώς και τη σπουδαιότητα στον οργανισμό

Το μέταλλο αυτό είναι σημαντικό και χαρίζει πολλά οφέλη στην υγεία αφού καταπολεμά το στρες, μειώνει την αρτηριακή πίεση, διατηρεί τα οστά γερά ενώ μειώνει τον κίνδυνο για την εμφάνιση διαβήτη και των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Έρευνες που έγιναν απέδειξαν ότι η λήψη μαγνησίου αποτελούν ασπίδα προστασίας για τα καρδιαγγεικά νοσήματα, διατηρεί τα επίπεδα καλίου, ασβεστίου, αδρεναλίνης και ινσουλίνης σε φυσιολογικά επίπεδα.

Στο μεταξύ άλλες έρευνες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας έδειξαν ότι στην περίπτωση που χορηγηθεί μετά από καρδική προσβολή επιταχύνει το ρυθμό ανάρρωσης.

Κατά του πονοκεφάλου

Το μαγνήσιο συμβάλει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων από την ημικρανία ενώ έχει αφού έχει μυοχαλαρωτική ικανότητα. Χάρη στην ιδιότητα του αυτή χορηγείται για την αντιμετώπιση των πόνων από την έμμηνο ρύση και άλλων παθήσεων.

Που βρίσκεται

Το μαγνήσιο βρίσκεται σε τροφές όπως είναι τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα ψάρια, το κρέας και τα θαλασσινά, τα χόρτα και ο μαϊντανός.

Παράλληλα το μέταλλο αυτό περιέχεται σε ξηρούς καρπούς, στα όσπρια στις μπανάνες, στα ροδάκινα, στο στάρι και στα δημητριακά ολικής αλέσεως.

πηγηhttp://www.webmd.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν