Πότε παίρνουν φύλλο πορείας οι 1618 εργαζόμενοι στο ΕΣΥ.

  • Iatropedia
Θέμα λίγων ωρών είναι να πάρουν φύλλο πορείας οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας που μετέχουν στην κινητικότητα ώστε μέσα στις επόμενες 22 ημέρες να έχει ολοκληρωθεί το σχέδιο αλλαγής χρήσης των νοσοκομείων.

Αύριο 23 Αυγούστου αναμένεται να εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για κατάργηση θέσεων στα νοσοκομεία υποδοχής κατά κατηγορία, κλάδο ή/και ειδικότητα,αφού προηγηθεί η γνωστοποίηση στο «Κεντρικό Τριμελές Συμβούλιο» και των κενών θέσεων στα νοσοκομεία υποδοχής.

Τη Δευτέρα 26 Αυγούστου, το ειδικό τριμελές υπηρεσιακό συμβούλιο του υπουργείου Υγείας να προχωρήσει στην έκδοση του τελικού πίνακα διαθεσιμότητας καθώς και στις ατομικές διαπιστωτικές πράξεις θέσης σε διαθεσιμότητα.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι από την ημέρα αυτή και μετά την έκδοση των ατομικών διαπιστωτικών πράξεων θέσης οι εργαζόμενοι που τίθενται σε διαθεσιμότητα θα δούν το μισθό τους να ψαλιδισθεί κατά 25%.

Πρόκειται για τα νοσοκοµεία Πολυκλινική, Αµαλία Φλέµινγκ, Πατησίων, Αγία Βαρβάρα,

Σπηλιοπούλειο (Αττική), Ειδικών Παθήσεων, Αφροδισίων και ∆ερµατικών Νόσων και Παναγιά

(θεσσαλονίκη).

μόνο τα επείγοντα

Καζάνι που βράζει θυµίζει ο χώρος της Υγείας, αφού το ιατρο νοσηλευτικό προσωπικό απειλεί με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων του για όσο διάστημα διαρκεί η κινητικότητα

Στο πλαίσιο αυτό σύλλογοι εργαζοµένων νοσοκοµείων της περιφέρειας καλούν τις ιατρικές ενώσεις να κηρύξουν πανελλαδική απεργία στις 23 Αυγούστου, ημέρα κατά την οποία αναμένεται να ανακοινωθούν τα ονόματα των υπαλλήλων θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Στο μεταξύ τις κινητοποιήσεις τους συνεχίζουν και οι εργαζόμενοι στο Σισµανόγλειο. Σήµερα για δεύτερη ημέρα θα κλείσουν τα ταμεία των τακτικών εξωτερικών ιατρείων και θα καταλάβουν το προαύλιο του νοσοκομείου για δύο ώρες (10.00-12.00), διαμαρτυρόμενοι για το μέτρο της κινητικότητας.

Στο μεταξύ ραντεβού έξω από το κτίριο του υπουργείου Υγείας, στο κέντρο της Αθήνας, θα δώσουν αύριο και οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Πολυκλινική, το οποίο περιλαμβάνεται στη λίστα των θεραπευτηρίων που θα αλλάξουν χρήση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εκκενώνονται νοσοκομεία μεταφέρονται ασθενείς αναβάλλονται χειρουργεία.

Αγκάθι η μαύρη τρύπα του ΕΟΠΥΥ. Έρχεται νέο ψαλίδισμα σε φάρμακα και εξετάσεις

Στην Ε.Ε.ο λογαριασμός της νοσηλείας των παράνομων μεταναστών

Ονοματεπώνυμα των επίορκων ζητούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ