Πότε επιτέλους θα ξεκαθαρίσει το θέμα των γιατρών που εντάχθηκαν στο ΠΕΔΥ;

  • Iatropedia
Την ανησυχία των μελών του εξέφρασε χθες το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ) για την εκκρεμότητα στα ζητήματα αξιολόγησης και ένταξης σε καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΠΕΔΥ.

Καθυστερήσεις πέρα από κάθε αναμενόμενο και προηγούμενο βιώνουν οι γιατροί των πρώην πολυιατρείων του ΙΚα που επέλεξαν να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία ώστε να ενταχθούν με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση στην δημ΄σοια Πρωτοβάθμια Φροντίδα του ΠΕΔΥ.

Ούτε οι κρίσεις για την κατάταξή τους σε μια βαθμίδα (με ορότυπα του ΕΣΥ) έχει ολοκληρωθεί αλλά ούτε και λοιπές διαδικασίες για την ένταξή του με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση.

Η επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό υγείας,Παναγιώτη Κουρουμπλή ως εκ τούτου είναι στην πραγματικότητα «φωνή αγωνίας» για το παρόν και το μέλλον!

Διαβάστε εδώ την επιστολή:

Προς

Υπουργό Υγείας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Π. Κουρουμπλή

Αν. Υπουργό Υγείας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Α. Ξανθό

Κύριε Υπουργέ,

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ), εκφράζει την ανησυχία της για την καθυστέρηση ένταξης των γιατρών Πλήρους και Αποκλειστικής Απασχόλησης ΠΕΔΥ στο μισθολόγιο του ΕΣΥ.

Η ομάδα εργασίας της Ομοσπονδίας και του Υπουργείου συνεργάστηκε άψογα για την εκπόνηση τροπολογίας. Όμως το τελευταίο διάστημα υπάρχει καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων από το Υπουργείο.

Αναμένουμε άμεσα την τελική πρόταση προς την Ομοσπονδία μας, ώστε οι γιατροί που εργάζονται ως ΠΑΑ να δικαιωθούν μισθολογικά και με αναδρομική ισχύ.

Επίσης, εκκρεμεί το ζήτημα της αλλαγής των κριτηρίων αξιολόγησης – 20ετία – για τη θέση Διευθυντή, το οποίο χρήζει άμεσης νομοθετικής ρύθμισης.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιατρών ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ)

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Π. ΨΥΧΑΡΗΣ Α. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ