Πόσο θα πληρώνουμε για νοσηλεία σε ιδιωτικές κλινικές! Αυξήσεις σοκ για όλους

  • Iatropedia
Νέα επιβάρυνση για όλους τους ασφαλισμένους που θέλουν να νοσηλευτούν στον ιδιωτικό τομέα με το ασφαλιστικό τους Ταμείο έρχονται τις επόμενες ημέρες. Όπως αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα και επίσημα από το υπουργείο Υγείας, αλλάζει ο κανονισμός παροχών του ΕΟΠΥΥ και μαζί του αλλάζουν και τα χρήματα που θα πρέπει να πληρώνουν ως συμμετοχή όσοι θα νοσηλεύονται σε ιδιωτικές κλινικές. Δείτε τις αυξήσεις στη συμμετοχή

Καθημερινά όλο και μεγαλύτερες επιβαρύνσεις προκύπτουν στον τομέα της υγείας για τους ασφαλισμένους καθώς θα πρέπει πια να πληρώνουν πολύ περισσότερα από την τσέπη τους για να γιατρευτούν.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ ενώ μέχρι σήμερα δεν πλήρωναν απολύτως τίποτε για να κάνουν εισαγωγή και να νοσηλευτούν σε ιδιωτικά νοσοκομεία, πλέον θα πρέπει να πληρώνουν το 30% από την τσέπη τους.

Η απόφαση αυτή ελήφθη επειδή ο ΟΓΑ είναι ένα Ταμείο οι ασφαλισμένοι του οποίου πληρώνουν τα λιγότερα. Συγκεκριμένα η μηνιαία συνεισφορά τους είναι 12 ευρώ ποσό που θα διαμορφωθεί στα 24. Βασικό αγκάθι άλλωστε αποτελεί το γεγονός ότι ο ΟΓΑ εντάχθηκε στον ΕΟΠΥΥ αλλά δεν πήρε μαζί του και την κρατική χρηματοδότηση ύψους 1,2 δις που έπαιρνε ετησίως. Γεγονός που επιβάρυνε τον ΕΟΠΥΥ.

Δυσάρεστα μαντάτα έρχονται όμως και για τους άλλους ασφαλισμένους καθώς δε θα αποφύγουν τις αυξήσεις.

Οι ασφαλισμένοι του ΤΑΥΤΕΚΩ θα πρέπει να συμμετέχουν με ποσοστό 20% πια για τη νοσηλεία τους σε ιδιωτικές κλινικές ενώ όλοι οι άλλοι ασφαλισμένοι των άλλων Ταμείων που είναι ενταγμένοι στον ΕΟΠΥΥ, θα πληρώνουν 15%.

Από την αλλαγή του κανονισμού παροχών του ΕΟΠΥΥ η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ευελπιστεί να εξοικονομήσει κοντά στα 270 εκατ. ευρώ.

Δήμητρα Ευθυμιάδου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν