Πόσοι γιατροί θα προσληφθούν στο ΠΕΔΥ! Τα κενά του Άδωνι

  • Iatropedia
Οι προθεσμίες τρέχουν για τον Άδωνι Γεωργιάδη καθώς σε περίπου 15 ημέρες θα πρέπει να ανοίξει και πάλι τα πολυιατρεία όπως έχει δεσμευτεί. Τι θα κάνει με τα κενά σε γιατρούς που προέκυψαν

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Οι 2319 γιατροί του πρώην ΙΚΑ που μένουν τελικώς στο δημόσιο σύστημα και θα μεταφερθούν στο ΠΕΔΥ χωρίς ιδιωτικά ιατρεία αυτή τη φορά, δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες και τις θέσεις σε όλα τα πολυιατρεία της χώρας. Και δεν είναι μόνο ο αριθμός των γιατρών. Άλλωστε ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει δηλώσει ότι απαιτούνται περίπου 3000 με 3500 γιατροί για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Είναι και το θέμα των ειδικοτήτων καθώς διαπιστώθηκε ότι σε πολλές περιοχές ενώ υπάρχουν πολλοί παθολόγοι δεν υπάρχουν παιδίατροι ή καρδιολόγοι αλλά και πιο σπάνιες ειδικότητες.

Πάντως ο χρόνος φαίνεται ότι είναι ο χειρότερος εχθρός αυτή τη στιγμή για τον υπουργό Υγείας καθώς πρέπει άμεσα να καλυφθούν τα όποια κενά ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία των πολυιατρείων στις 20 Μαρτίου όπως ο ίδιος έχει δεσμευτεί.

Έχοντας στη διάθεσή του μόλις 2319 και ενδεχομένως και λιγότερους καθώς εκτιμάται ότι τελικά κάποιοι θα αποχωρήσουν, θα πρέπει άμεσα να καλύψει τις κενές θέσεις.

Με βάση το πλάνο του Άδωνι Γεωργιάδη σε μικρό χρονικό διάστημα θα μπορούν να προσληφθούν επικουρικοί γιατροί ενώ οι 1000 συμβασιούχοι του πρώην ΙΚΑ που οι συμβάσεις τους είχαν λήξει στο τέλος του 2013, μπορεί να ενεργοποιηθούν πάλι και να τους ζητηθεί να επιστρέψουν ώστε να ανοίξουν τα πολυιατρεία.

Ταυτόχρονα σκοπεύει να ανανεώσει τις συμβάσεις με τους περίπου 4400 ιδιώτες γιατρούς στα ιατρεία τυος ενώ θα συμβάσεις κατά 2500 δίνοντας το δικαιωμα στους γιατρούς που αποχώρησαν από το δημόσιο σύστημα να συμβληθούν.

Πάντως αξιοσημείωτο είναι πως και υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Υγείας εκτιμούν ότι οι επικουρικοί χρειάζονται τουλάχιστον έναν μήνα για να προσληφθούν και να ενταχθούν στο δημόσιο σύστημα χωρίς να υπολογίσει κανείς και το χρόνο εκπαίδευσης τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η κρίση του 5ευρω! Κυβερνητικός κλυδωνισμός από το εισιτήριο Άδωνι

Μετά το ΠΕΔΥ τι ετοιμάζει ο Άδωνις! Όλες οι αλλαγές

Φαρμακοποιοί: «Βάζουμε λουκέτο στα φαρμακεία αν…»! Ο πόλεμος της ασπιρίνης με την τρόικα

Οι δανειστές πάνε Άδωνι! Τα μεγάλα αγκάθια της Υγείας που θα συζητηθούν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν