ΠΟΣΕΥ-ΕΟΠΥΥ: Επαναφορά στο Δημόσιο των γιατρών που απολύθηκαν

  • Iatropedia
Να επαναπροσληφθούν οι γιατροί των πολυιατρείων (πρώην ΙΚΑ νυν ΠΕΔΥ) που πέρσι κλήθηκαν να επιλέξουν μεταξύ των ιδιωτικών τους ιατρείων και του δημόσιου συστήματος υγείας, ζητούν από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών ΕΟΠΥΥ.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΣΕΥ-ΕΟΠΥΥ ζητούν την εναρμόνιση με τον νόμο Κατρούγκαλου που προβλέπει την επαναφορά στην ενεργό υπηρεσία των γιατρών που απολύθηκαν με τον αντίστοιχο νόμο Γεωργιάδη.

Διαβάστε εδώ την σχετική ανακοίνωση:

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥ-ΕΟΠΥΥ) ζητά την εφαρμογή του Νόμου Κατρούγκαλου (4325/2015) και την επαναφορά στην ενεργό υπηρεσία για τους γιατρούς του πρώην ΕΟΠΥΥ που απολύθηκαν και δεν υπηρετούν σήμερα στις ΔΥΠΕ, λόγω του Νόμου Γεωργιάδη (4238/2014).

Κατά τη γνώμη των νομικών της ομοσπονδίας, ο νόμος είναι εφαρμοστέος και σε αυτούς, και σε κάθε περίπτωση ο τυχόν αποκλεισμός τους δεν έχει συνταγματικό έρεισμα.

Για το λόγο αυτό, πρέπει να υποβάλετε τη συνημμένη αίτηση.

Το πρότυπο αιτήσεως που επισυνάπτεται, θα πρέπει να απευθύνεται και να κατατεθεί ή να αποσταλεί με συστημένη επιστολή, το αργότερο έως και την Πέμπτη 21/2/2015, και στον ΕΟΠΥΥ (Δ/νση Προσωπικού-Διοικητικού) Αποστόλου Παύλου 12 Μαρούσι ΤΚ 15123) και στην ΔΥΠΕ στην οποία μεταφέρθηκε η μονάδα του κάθε ιατρού.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜAΤΕΑΣ

Π. ΨΥΧΑΡΗΣ Α. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ