Πόσες θερμίδες τρώτε κάθε μέρα;

  • Iatropedia
Ο αριθμός των θερμίδων που πρέπει να τρώτε κάθε ημέρα εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, από την ηλικία, το ύψος, το φύλο, τον τρόπο ζωής, και την συνολική γενική υγεία.

Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη θερμίδων στις ΗΠΑ είναι 2.700 για τους άνδρες και 2.200 γυναίκες.

Η μέση κατανάλωση θερμίδων στις ανεπτυγμένες κοινωνίες είναι υψηλότερη από ό, τι στο παρελθόν.

Περίπου το 20% της ενέργειας που χρησιμοποιείται στο ανθρώπινο σώμα είναι για το μεταβολισμό του εγκεφάλου.

Ένα γεύμα 500 θερμίδων που αποτελείται από τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πολύ καλύτερα για την υγεία σας αφού θα σας χορτάσει περισσότερο από ένα σνακ των 500 θερμίδων του ποπ κορν.

Συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη θερμίδων

Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Υγείας (NHS), του Ηνωμένου Βασίλειου, οι άνδρες χρειάζονται περίπου 2.500 θερμίδες την ημέρα για να διατηρήσουν το βάρος του σταθερό, ενώ οι γυναίκες χρειάζονται 2000. Οι αρχές των ΗΠΑ προτείνουν 2700 θερμίδες ανά ημέρα για τους άνδρες και 2.200 γυναίκες.

Πάντως οι περισσότερες μελέτες αναφέρουν ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να επικεντρωθούν περισσότερο σε μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, ο οποία συν τοις άλλοις περιλαμβ΄'ανει και σωματική άσκηση.

Αν τρώτε πέντε μερίδες σας φρούτων και λαχανικών την ημέρα, μάλλον θα ζήσετε περισσότερο, σύμφωνα με σουηδική μελέτη που δημοσιεύονται στο American Journal of Clinical Nutrition (Ιούλιος 2013 τεύχος).

Σύμφωνα με τον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών για τη Διατροφή και τη Γεωργία (FAO), η ελάχιστη απαίτηση θερμίδων του μέσου ατόμου ανά ημέρα σε παγκόσμιο επίπεδο είναι περίπου 1.800 χιλιοθερμίδες (7500 kJ).

http://www.medicalnewstoday.com

Προσοχή! Τροφές με αρσενικό και πώς θα το περιορίσετε στη διατροφή σας