Πόσα φάρμακα θα μας κόψουν 2013; Πόσο θα μειωθούν οι δαπάνες

  • Iatropedia
Όλο και λιγότερα θα διαθέτει πλέον το ελληνικό κράτος για τα φάρμακα των ασθενών με αποτέλεσμα να αυξάνεται φυσικά η συμμετοχή από δικά τους χρήματα. Πόσα εκατομμύρια θα κοπούν φέτος;

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Περήφανη πριν λίγο καιρό η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε δηλώσει ότι κατάφερε να συγκρατήσει τη φαρμακευτική δαπάνη στα 2,88 δις εκατ. ευρώ για το 2012. Μειωμένη δηλαδή κατά περίπου 1 δις ευρώ σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Και φέτος όμως το 2013 τα φάρμακα δε θα τη γλιτώσουν καθώς θα πρέπει η δαπάνη φέτος να περιορισθεί κατά άλλα 500 εκατ. ευρώ. Να αγγίζει δηλαδή μόλις τα 2,4 δις.

Τι θα γίνει με τις υπόλοιπες ανάγκες των ασθενών; Προφανώς και θα πληρώσουν για άλλη μια φορά από την τσέπη τους ή δε θα πάρουν απλά τα φάρμακά τους έστω και αν πάσχουν από σοβαρό νόσημα λόγω οικονομικής δυσπραγίας. Κάτι που καταγράφεται ήδη στις έρευνες. Σύμφωνα με έρευνε της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας 6 στους 10 παραμελούν την υγεία τους και τη θεραπευτική αγωγή εξαιτίας της κρίσης.

Και τα άσχημα νέα δε σταματούν εδώ καθώς το 2014 θα είναι ακόμη χειρότερη χρονιά με τη φαρμακευτική δαπάνη να μην πρέπει να ξεπεράσει τα 2 δις ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι ραβασάκια φθάνουν στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ και έχει προκληθεί σάλος;

Καυτό ραντεβού τρόικας Λυκουρέντζου αύριο! Τι θα ζητήσει από τον υπουργό Υγείας

Παραίτησή με βολές κατά πάντων του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης! Όλη η επιστολή παραίτησης

Τι είναι το γλαύκωμα και πότε πρέπει να προσέχουμε;

Έρχεται η πολυπόθητη θετική λίστα φαρμάκων! Ποια και πόσο θα αποζημιώνονται

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν