Πώς θα κάνετε δημόσια υγεία; Εξαθλιώνοντας τους νοσοκομειακούς γιατρούς;

  • Iatropedia
Κατά τέλη Μαρτίου πληρώνονται τις εφημερίες του προηγούμενου ...Δεκεμβρίου οι νοσοκομειακοί γιατροί, γεγονός που φέτος περιπλέκεται εκ νέου αφού δεν ξέρουν τα λογιστήρια των νοσοκομείων που να στείλουν τα εντάλματα πληρωμής...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Δεν φτάνει που μειώθηκαν οι μισθοί τους στο ελάχιστο, δεν φτάνει που δεν έχουν νέους ειδικευόμενους και ειδικούς με αποτέλεσμα να δουλεύυν διπλά, δεν φτάνει που όλο και περισσότερος κόσμος συρρέει στο ΕΣΥ καθώς δεν έχει χρήματα για ιδιωτική περίθαλψη, δεν τους πληρώνουν εγκαίρως και τις πενιχρές εφημερίες…!

Το πρόβλημα μιλάει από μόνο του: Το κράτος αυτό ΔΕΝέχει συνέχεια!

Κάθε φορά που αλλάζει κυβέρνηση, επικρατεί αναστάτωση τύπου «μπάχαλο» και κανείς δεν μπορεί να βγάλει άκρη.

Μς την ΟΕΝΓΕ να συνεδριάζει σήμερα παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού που είναι και νοσοκομειακός γιατρός, ένα θα πώ: Να λύσετε άμεσα το πρόβλημα κύριοι υπουργοί!

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση

ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ, κ. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ?

Από Α.Ρ.Σ.Ι. – Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών, 27/2/2015

Δυστυχώς τα πρώτα δείγματα της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ (γιατί από λόγια …) δεν είναι καθόλου καλά.

Μετά την «τρύπα στο νερό» με το θέμα των παρατασιακών ειδικευομένων, δεν λύνεται ούτε και το θέμα με τις εφημερίες που επίσης προέκυψε από άλλη πονηρή «ρύθμιση» που άφησε φεύγοντας ο προηγούμενος υπουργός κ. Βορίδης.

Συγκεκριμένα, κατάργησε τον δημοσιονομικό έλεγχο των ΥΔΕ στις εκετελεσμένες εφημερίες χωρίς όμως να επαναφέρει τον θεσμό των μισθοδοτικών καταστάσεων επειδή … «δεν επιτρέπεται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (!!!)». Έτσι, ουδείς γνωρίζει πού πρέπει να σταλούν τα εντάλματα για έλεγχο και αποζημίωση, και μένει σε εκκρεμότητα η αποζημίωση των τακτικών εφημεριών από τον 12/2014 και μετά. Επίσης μένει σε εκκρεμότητα η αποζημίωση των πρόσθετων εφημεριών από τιν 12/2014 και εξής, καθώς με άλλη «πονηρή» διάταξη καταργήθηκε το πλαφόν «9% ανά ΥΠΕ» και αντικαταστάθηκε με «9% ανά νοσοκομείο», με αποτέλεσμα όλα τα μεγάλα νοσοκομεία και πολλά επαρχιακά να ξεπερνάνε το πλάφόν και να μην μπορούν να αποζημιωθούν.

Αφού λοιπόν η νέα πολιτική ηγεσία (τουλάχιστον μέχρι στιγμής) δεν μπορεπι να λύσει ούτε αυτά τα απλά διαδικαστικά θέματα, είναι απορίας άξιον τι θα κάνει και στα υπόλοιπα …

Σαν να μας κυβερνάει ακόμα ο κ. Βορίδης λοιπόν, κύριε Κουρουμπλή …

Η Α.Ρ.Σ.Ι. και το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή καλούν τους νοσοκομειακούς γιατρούς να προχωρήσουν στον γνωστό δρόμο των γενικών συνελεύσεων και των δυναμικών κινητοποιήσεων (επισχέσεων και απεργιών), γιατί αποδεικνύεται για άλλη μια φορά στην πράξη πως αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για να αναγκάζονται οι όποιοι κυβερνώντες να υλοποιούν τα αυτονόητα.

Καλούν τα συνδικαλιστικά όργανα (ΟΕΝΓΕ που συνεδριάζει σήμερα και ΕΙΝΑΠ που συνεδριάζει την Δευτέρα) να πάρουν θέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ