Πως θα γίνει η μοριοδότηση των εργαζομένων στο ΕΣΥ που μετακινούνται

  • Iatropedia
Σε αξιολόγηση εξπρές με το βιογραφικό ανά χείρας θα περάσουν οι εργαζόμενοι του ΕΣΥ το επόμενο διάστημα αφού μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση τους στις νέες θέσεις τους.

Σήμερα αναμένεται να εκδοθεί η κοινή υπουργική απόφαση με την οποία θα καθορίζονται τα κριτήρια αξιολόγησης των εργαζομένων.

Ειδικότερα η μοριοδότηση θα πραγματοποιηθεί όχι με ποιοτικά χαρακτηριστικά, αλλά με τεχνικά, καθώς θα εξετασθούν μεταξύ άλλων τα πτυχία, τα μεταπτυχιακά, ο χρόνος προϋπηρεσίας και η οικογενειακή κατάσταση.

Αμέσως μετά, με βάση τα μόρια που θα έχει λάβει ο καθένας θα μετακινηθεί και στο αντίστοιχο νοσοκομείο που παρουσιάζει ανάγκες σε προσωπικό.

Οι πρώτοι που θα βγουν εκτός θα είναι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης που αλλάζουν χαρακτήρα.

Σύμφωνα εξάλλου με τα στοιχεία του υπουργείου υγείας , 1.618 εργαζόμενοι μεταξύ των οποίων και 210 γιατροί του ΙΚΑ μη πλήρους και μη αποκλειστικής απασχόλησης, τίθενται σε κινητικότητα για το 2013.

Ωστόσο το πλήρες χρονοδιάγραμμα της εφαρμογής της κινητικότητας έχει ως εξής:

– Στις 13 Αυγούστου αρχίζει η συλλογή του υλικού της αξιολόγησης των φορέων από τις επτά Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας.

– Στις 23 Αυγούστου εκδίδεται ο ονομαστικός κατάλογος με τους εργαζόμενους οι οποίοι τίθενται σε κινητικότητα.

– Από τις 24 έως τις 30 Αυγούστου οι εργαζόμενοι υπό κινητικότητα καταθέτουν τις προτιμήσεις τους για την τοποθέτησή τους σε όμορα νοσοκομεία.

– Στις 31 Αυγούστου ξεκινάει η κυρίως διαδικασία της κινητικότητας.

– Στις 16 Σεπτεμβρίου ολοκληρώνεται η τοποθέτηση των υπό κινητικότητα εργαζομένων στις νέες θέσεις τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποια νοσοκομεία αλλάζουν χρήση Τι θα γίνει με το νοσοκομείο της Αγίας Βαρβάρας

Εντολή Σαμαρά να εξοφληθούν τα χρέη του ΕΟΠΥΥ ως και το τελευταίο ευρώ

Αλλάζει ο υγειονομικός χάρτης.Πότε ξεκινάει η κινητικότητα στο ΕΣΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ