Πως θα αγοράζουμε σύντομα φάρμακα από το ίντερνετ

  • Iatropedia
Στο διαδίκτυο θα μπορούμε σύντομα να βρίσκουμε μη συνταγογραφούμενα φάρμακα τα οποία θα πωλούνται όμως μόνο από φαρμακοποιούς.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Μέσα από ειδικά site που θα ανήκουν σε φαρμακοποιούς θα μπορούν σύντομα και οι Έλληνες ασθενείς να αγοράζουν τα φάρμακά τους τα οποία όμως θα πρέπει να είναι μη συνταγογραφούμενα.

Σε περίπου δύο μήνες από σήμερα θα εκδοθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση κατάλογος που θα περιλαμβάνει συγκεκριμένα σκευάσματα και ουσίες που θα είναι δυνατόν να πωλούνται στο ίντερνετ και θα είναι προϊόντα κοινά για όλη την Ευρώπη.

Μάλιστα στο πλαίσιο της κοινής στρατηγικής θα εκδοθεί και ειδικό λογότυπο το οποίο θα ενσωματωθεί στις συσκευασίες των φαρμάκων ώστε να μπορούν εύκολα να αναγνωρίζονται και να πιστοποιούνται.

Ο κατάλογος των μη συνταγογραφούμενων σκευασμάτων θα συνοδευτεί και από σχετική υπουργική απόφαση της κάθε χώρας ώστε και επισήμως κάθε κράτος να δώσει το πράσινο φως για την κυκλοφορία τους.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στον κατάλογο θα περιλαμβάνονται απλά και καθημερινά φάρμακα όπως παυσίπονα, κάποια απλά αντιπυρετικά, ορισμένες ουσίες για το γαστρεντερολογικό σύστημα καθώς και κάποια σκευάσματα ενισχυτικά για τον οργανισμό όπως βιταμίνες.

Πάντως ήδη σήμερα στο διαδίκτυο πωλούνται πολλά σκευάσματα τα οποία όμως δεν έχουν επίσημες εγκρίσεις γι αυτό και εξάλλου πολλά από αυτά είναι και πλαστά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Με ατζέντα στο Σόιμπλε! Ποιοι άνθρωποι της υγείας θα δούνε τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών

Ξεκινούν οι έλεγχοι στις ιδιωτικές κλινικές! Τι ετοιμάζει ο Άδωνις

Άδωνις: Υπέρβαση 500 εκατ. ευρώ στον ΕΟΠΥΥ το 2013! Από κόσκινο όλες οι δαπάνες

Φαρμάκι τα φάρμακα για τους ασθενείς! Πως πληρώνουμε πια διπλά από την τσέπη μας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν