Πως κάνουν διάγνωση οι Έλληνες του μνημονίου…Ποιος είναι ο νέος γιατρός τους!

  • Iatropedia
Μπορεί τα χαράτσια να αυξάνονται όπως άλλωστε και οι φόροι, για τους ...παροικούντες όμως εις την οδό Αριστοτέλους όλα βαίνουν καλώς και το σύστημα Υγείας θα “μεταρρυθμιστεί” σύντομα. Μέχρι τότε όμως τι κάνουν οι Έλληνες πολίτες;

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Λύσεις για να γλιτώσουν χρήματα φαίνεται ότι επιλέγουν πια οι Έλληνες καθώς η οικονομική στενότητα δεν τους επιτρέπει πια όχι μόνο να μην παίρνουν τα φάρμακά τους αλλά να αποφεύγουν και τις επισκέψεις σε γιατρούς.

Σύμφωνα με έρευνα του Toμέα Επιδημιολογίας και Βιοστατιστικής, της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας με υπεύθυνη την κ.Έφη Σίμου για τις συνήθειες που έχουν αποκτήσει πια οι Έλληνες εν μέσω μνημονίου και φτώχειας, φαίνεται ξεκάθαρα ότι πια δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για φάρμακα ούτε για γιατρούς με συνέπεια πολλοί να κάνουν την πρώτη διάγνωση μέσα από το διαδίκτυο.

Ειδικότερα σύμφωνα με τη μελέτη το 61,6% όσων συμμετείχαν έκαναν αυτοδιάγνωση μέσω internet, το 35,2% έκανε αυτοδιάγνωση με βάση κάτι που είδε στην τηλεόραση ενώ το 34,2% εμπιστεύεται διαγνωστικές μεθόδους που υπάρχουν στο internet.

Οι τραγικές συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν οι Έλληνες αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι το 55,7% όσων συμμετείχαν δυσκολεύεται να αγοράσει φάρμακα ενώ το 28,4% αραίωσε τη συχνότητα λήψης φαρμάκου ώστε να διαρκέσει περισσότερο λόγω οικονομικής αδυναμίας να αγοράσει φάρμακα. Ίσως γι αυτό πια το 58,8% να ενημερώνεται από ιστοσελίδες ενώ το 25,4% ενημερώνεται από τα social media.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα μεγάλα χαράτσια του Άδωνι! Πως θα αλλάξει τα…φώτα στους ασθενείς μετά τα Φώτα!

Η “ανθρωπογεωγραφία” των απεργών του ΕΟΠΥΥ! Οι γιατροί που ανεβάζουν την…πίεση στον Άδωνι

Ποδαρικό με κούρεμα στα φάρμακα το 2014! Πως θα παίρνουν οι ασφαλισμένοι τις συνταγές

Ποιοι εξαιρούνται από το χαράτσι των 25 ευρώ για νοσηλεία στο ΕΣΥ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν