Πολλές επισκέψεις σε νοσοκομεία …χωρίς διοικητές από την ηγεσία του ΥΥΚΑ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Τα νοσοκομεία δεν έχουν διοικήσεις εδώ και περίπου 4 μήνες, η υποστελέχωση, οι ελλείψεις και το προσφυγικό δοκιμάζουν ό,τι έχει απομείνει από τις αντοχές του προσωπικού τους, και τα φαρμακεία τους καλούνται να καλύψουν ανασφάλιστους πολίτες χωρίς επιπλέον κονδύλι... Αλλά οι υπουργοί τα επισκέπτονται και κάνουν συσκέψεις για να ...ακούσουν τα προβλήματα που ήδη γνωρίζουν!

Χθες το βράδυ η Αριστοτέλους απέστειλε το πρόγραμμα επίσκεψης του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, στην Θεσσαλονίκη για σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο όπου θα παραστεί σε συνέδριο στην Θεσσαλονίκη. Κι είναι στ΄ αλήθεια ένα γεμάτο, κουραστικό πρόγραμμα από το οποίο ο έμπειρος στα προβλήματα του ΕΣΥ, επί σειρά ετών νοσοκομειακός γιατρός και συνδικαλιστής, υπουργός Υγείας μπορεί να αποκομίσει πολλές χρήσιμες πληροφορίες…

Απλώς εμείς πιστεύουμε ότι η πολύχρονη εμπειρία του αρκεί. Και δεν χρειάζεται επισκέψεις και συσκέψεις για να ενημερωθεί. Ούτε οι λαϊκές συνελεύσεις και οι «ενημερώσεις με εργαζόμενους» έχουν να προσθέσουν κάτι στην εμπειρία του και τις γνώσεις του για την λειτουργία του ΕΣΥ και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα κάθε δημόσιο νοσοκομείο. Χρειάζονται απλά αποφασιστικότητα και πράξεις! Όλα τα άλλα είναι για τις εντυπώσεις… Όπως ακριβώς το ίδιο είναι και οι επισκέψεις επισήμων στους προσφυγικούς καταυλισμούς και χώρους φιλοξενίας…

Δείτε το πρόγραμμα των επισκέψεων του υπουργού Υγείας:

Παρασκευή 7.4.2016

1.  10:00 : Επίσκεψη στο Θεαγένειο Νοσοκομείο. Συνάντηση με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου.

2.  12:30 : Συνάντηση του υπουργού και του αναπληρωτή γενικού γραμματέα για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), Σταμάτη Βαρδαρό με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρη. Αντικείμενο της συνάντησης το νέο σχέδιο ανάπτυξης δικτύου ΠΦΥ.

3.  13:30 : Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Παπανικολάου. Ανοιχτή συζήτηση με τη διοίκηση, τα σωματεία και τους εργαζόμενους στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου.

4.  18:00 : Επίσκεψη στον καταυλισμό προσφύγων στο λιμάνι.

Σάββατο 9.4.2016

10:00 : Συμμετοχή του υπουργού στο Περιφερειακό Ιατρικό Συνέδριο, Exploring Novel Medical Frontiers (EMNF) ( Ξενοδοχείο Grand Hotel Palace).