Πολύτιμα μυστικά για την υγεία των ποδιών σας!

Δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο για να διατηρήσετε τα πόδια σας σε φόρμα και αυτό το καλοκάιρι. Δείτε τι πρέπει να κάνετε

Κόβετε τα νύχια σας

Χρησιμοποιήστε τον κατάλληλο νυχοκόπτη ώστε να κόβεται τα νύχια σας ίσια, όχι πολύ κοντά, και όχι προς τα κάτω στις γωνίες

Αλλάζετε συχνά κάλτσες

Αν πρέπει να φοράτε κάλτσες όταν ο υδράργυρος είναι στα ύψη καλό είναι να τις αλλάζετε μία φορά την ημέρα. Επιλέγετε όσες περιέχουν 70% βαμβάκι ή μαλλί ώστε να κρατάτε τα πόδια σας στεγνά και καθαρά.

Απομακρύνετε το σκληρό δέρμα

Το σκληρό, σκασμένο δέρμα είναι πολύ συχνό το καλοκαίρι. Για να το αφαιρέσετε χρησιμοποιήστε μια ελαφρόπετρα και στη συνέχεια, απλώστε μια υδατική κρέμα για να μαλακώσει το δέρμα.

Μη σπάτε τις φουσκάλες

Οι φουσκάλες στα πόδια εκδηλώνονται πιο συχνά το καλοκαίρι εξαιτίας της τριβής του δέρματος με το παπούτσι. Μην τις σπάτε απλά τοποθετήσετε ένα ειδικό επίδεσμο.

Μύκητες

Τα δάπεδα των κοινόχρηστων ντους και αποδυτηρίων σε ξενοδοχεία, πισίνες ενοχοποιούνται για την εμφάνιση του πόδι του αθλητή.

Προστατέψετε τα πόδια σας φορώντας σαγιονάρες

Καταπολεμήστε τον ιδρώτα

Αν έχετε ιδρωμένα πόδια, το καλοκαίρι, είναι σημαντικό να πλένετε τα πόδια σας κάθε πρωί και βράδυ σε ζεστό νερό και σαπούνι και στη συνέχεια να τα στεγνώστε καλά.

Χαρακτηριστικά ο ποδίατρος Lorraine Jones επισημαίνει ότι ''το κλειδί για την καλή υγεία των ποδιών είναι τα κρατάτε στεγνά και να φοράτε παπούτσια ή σανδάλια που ταιριάζουν καλά στο πόδι σας''.

Πηγήhttp://www.nhs.uK

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Tips για όμορφα πόδια και αυτό το καλοκαίρι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν