Πωλείται τελικώς το Ντυνάν!

  • Iatropedia
Μπορεί να απεσύρθη την τελευταία στιγμή από τον εφαρμοστικό νόμο η δυνατότητα πώλησης του νοσοκομείου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, αλλά τελικώς νέα τροπολογία του υπουργού Υγείας δίνει αυτό το δικαίωμα.

Συγκεκριμένα η τροπολογία την οποία κατέθεσε αιφνιδιαστικά στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Αν. Λοβέρδος δίνει τη δυνατότητα μίσθωσης, αλλά και πώλησης των περιουσιακών στοιχείων του νοσηλευτικού ιδρύματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού «Ερρίκος Ντυνάν», ακόμη και του ιδίου του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Η τροπολογία ωστόσο προβλέπει ότι τέτοιου τύπου αποφάσεις μπορούν να ληφθούν μόνο από τα 2/3 των παρόντων μελών του Δ.Σ. του «Ερρίκος Ντυνάν».

Η ρύθμιση κατετέθη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τίτλο «Παροχή υπηρεσιών ασφαλείας από ένοπλους φρουρούς σε εμπορικά πλοία και άλλες διατάξεις», το οποίο συζητείται στην επιτροπή Δημοσίας Διοίκησης, Δημοσίας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Να σημειωθεί ότι ανάλογη ρύθμιση περιελάμβανε αρχικά και ο εφαρμοστικός νόμος των υπουργείων Υγείας και Εργασίας, αλλά απεσύρθη μετά από τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν