Πώληση ναρκωτικών και φαρμάκων μέσω παράνομης ιστοσελίδας

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η περίεργη υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αφού προηγήθηκε καταγγελία του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων. Ο ΕΟΦ ανέφερε στην καταγγελία ότι υπήρχαν αγγελίες σε ιστοσελίδα, στις οποίες πωλούνταν πλήθος φαρμακευτικών σκευασμάτων που περιέχουν ουσίες υπαγόμενες στη νομοθεσία για τα ναρκωτικά...

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξήτασε το θέμα και ανακάλυψε ότι στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα υπήρχαν συνολικά έξι αγγελίες πώλησης παράνομων φαρμακευτικών σκευασμάτων άγνωστης προέλευσης, καθώς και ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνη, κάνναβη, MDMA, LSD, κλπ).

Η Αστυνομία ενημέρωσε με την σειρά της τους διαχειριστές της ιστοσελίδας, οι οποίοι είχαν άγνοια και κατέβασαν αμέσως τις αγγελίες, ενώ από την έρευνα προέκυψε η εμπλοκή τουλάχιστον 4 ατόμων που ζουν στο εξωτερικό και είναι μέχρι αυτήν την στιγμή άγνωστα. Μάλιστα για να εντοπιστούν, απεστάλη αίτημα μέσω της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας προς τις αρμόδιες αλλοδαπές Αρχές.

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου (τηλεφωνικά: 111 88, με e-mail: ccu@cybercrimeunit.gov.gr, μέσω εφαρμογής: CYBERΚΙD, μέσω twitter: @CyberAlertGR).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν