Πολύποδες στη μύτη; Πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας

Οι ρινικοί πολύποδες είναι εξογκώματα τα οποία προκαλούνται όταν υπάρχει πρήξιμο στον βλεννογόνο. Έχουν τη μορφή μικρών σταφυλιών ή μαργαριταριών και εμφανίζονται είτε μόνοι τους είτε σε ομάδες. να προκαλούν δυσκολία στην αναπνοή και να επηρεάζουν αρνητικά την όσφρηση και πονοκέφαλο.

Συμπτώματα

Δυσκολία στην αναπνοή

Αιμορραγία από τη μύτη

Πονοκέφαλος

Πρόβλημα στην όσφρηση

Περισσότεροι επιρρεπείς στην πάθηση είναι οι πάσχοντες από χρόνιες αλλεργίες και λοιμώξεις καθώς επίσης τα παιδιά που πάσχουν από ινοκυστική νόσο.

Η μόνη λύση για να απαλλαγεί κάποιος από τους πολύποδες της μύτης είναι να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για αφαίρεσή τους. Ωστόσο, αρκετές φορές οι ρινικοί πολύποδες υποτροπιάζουν με συνέπεια να ταλαιπωρούν τους ασθενείς.

Τι να κάνετε

• Κάντε τακτικά ζεστά μπάνια και εισπνοές ατμού.

• Χρησιμοποιήστε κάποιο σπιτικό αλατούχο ρινικό σπρέι, το οποίο μπορείτε να φτιάξετε αναμειγνύοντας 1 κουταλάκι του γλυκού επιτραπέζιο αλάτι με 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και ένα λίτρο χλιαρό νερό, αφού προηγουμένως το έχετε βράσει.

Εάν πάσχετε από αλλεργίες, αποφύγετε την έκθεσή σας σε αλλεργιογόνες ουσίες και χρησιμοποιήστε άμεσα κάποιο αντισταμινικό.

Αποφύγετε τη χρήση ασπιρίνης, διότι μπορεί να υποβοηθήσει την ανάπτυξη ρινικών πολυπόδων.

Πίνετε πολλά υγρά.

Αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ, μπίρας, κρασιού και γενικότερα και άλλων ουσιών που μπορεί να προκαλέσουν πρήξιμο στον βλεννογόνο.

πηγη: www.webmd.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν