Πόλεμος Πλεύρη – νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), με αφορμή πανό που αναρτήθηκαν σε νοσοκομεία

  • Γιάννα Σουλάκη
πανό
"Πόλεμος" δηλώσεων και αντιδηλώσεων ξέσπασε ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τους νοσοκομειακούς γιατρούς (ΟΕΝΓΕ) με αφορμή πανό που αναρτήθηκαν σε εξωτερικούς τοίχους νοσοκομείων και απεικονίζουν την αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα να ... θάβει το ΕΣΥ.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, εξαπέλυσε επίθεση χθες στη Βουλή κατά της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), αποκαλώντας το πανό «χυδαιότητα» σε βάρος της κας. Μίνας Γκάγκα.

Από την πλευρά της η ΟΕΝΓΕ εξέδωσε ανακοίνωση σήμερα, λέγοντας ότι ο κ. Πλεύρης ενοχλήθηκε από το σύνθημα και όχι από την αναπαράσταση της αναπληρώτριας υπουργού, ως «νεκροθάφτη» του ΕΣΥ.

Πιο συγκεκριμένα, από το βήμα της Βουλής, ο Θάνος Πλεύρης, δήλωσε πως η ΟΕΝΓΕ πέρα από τα αιτήματά της, ξεκίνησε να ανεβάζει και προκλητικά και χυδαία πανό μέσα στα νοσοκομεία.

«Το να μπαίνει αυτή η χυδαιότητα στα νοσοκομεία ως πανό, δεν ταιριάζει ούτε σε συνδικαλιστές ούτε σε γιατρούς. Με το να παρουσιάζεις με αυτό τον τρόπο μια γυναίκα που έχει δώσει τη ζωή της για το ΕΣΥ είναι χυδαιότητα. Δεν θα επιτραπούν αυτά να είναι στο ΕΣΥ» είπε ο ίδιος.

ΟΕΝΓΕ: Ενοχλήθηκε από το σύνθημα

Τις τελευταίες ημέρες, η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) ανάρτησε με πρωτοβουλία της διάφορα πανό στα δημόσια νοσοκομεία, με αφορμή το νομοσχέδιο για την αναδιαμόρφωση της Δευτεροβάθμιας Περίθαλψης που βρίσκεται υπό ψήφιση στη Βουλή και προβλέπει την παροχή δυνατότητας στους γιατρούς του ΕΣΥ να έχουν ιδιωτικό ιατρείο.

Το επίμαχο πανό που απεικονίζει τη Μίνα Γκάγκα, είχε κεντρικό σύνθημα: » Όχι στο νομοσχέδιο νεκροθάφτη της δημόσιας περίθαλψης. Όχι στο πλιάτσικο στις τσέπες των ασθενών. Υγεία λαϊκό δικαίωμα όχι εμπόρευμα και προνόμιο για λίγους».

Ο Υπουργός Υγείας έδωσε εντολή από το βήμα της Βουλής τα πανό αυτά να κατέβουν, λέει η ΟΕΝΓΕ, καθώς όπως υποστηρίζει ο κ. Πλεύρης ενοχλήθηκε περισσότερο από το σύνθημα του πανό και όχι από την αναπαράσταση της κ. Γκάγκα «που προσχηματικά επικαλέστηκε ο Υπουργός Υγείας», λένε οι εργαζόμενοι και υποστηρίζουν πως απόδειξη είναι ότι κατέβηκαν και πανό που είχαν μόνο σύνθημα και όχι σκίτσα, όπως στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

«Κύριε Πλεύρη χυδαιότητα είναι να λες στους νοσοκομειακούς γιατρούς να κάνουν πλιάτσικο στις τσέπες των ασθενών τους, αν θέλουν να ενισχύσουν το εισόδημά τους. Χυδαιότητα είναι να κλείνεις την πόρτα του δημόσιου νοσοκομείου στους ασθενείς την ώρα της ανάγκης και να τους προσφέρεις βορά στους εμπόρους της υγείας. Τα πανό κατέβηκαν αλλά η σημαία των διεκδικήσεων για δωρεάν υγεία για όλο το λαό για αυξήσεις στους μισθούς, για μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών δε θα κατέβει ότι και να κάνετε», λέει η ΟΕΝΓΕ και καλεί όλους στην απεργία στις 9 Νοέμβρη και τις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.

Δείτε το επίμαχο πανό :