«Πόλεμο» ετοιμάζουν αύριο οι νοσηλευτές- Στήριξη από ελληνικές δυνάμεις και εξωτερικό

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Δυναμικό παρόν αύριο το πρωί στις 10 αναμένεται να δώσουν οι νοσηλευτές της χώρας στη συγκέντρωση έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο και στην πορεία που θα ακολουθήσει με αφετηρία το υπουργείο Υγείας στην Αριστοτέλους. Η απόσυρση του νομοσχεδίου που τους εξισώνει με τους βοηθούς νοσηλευτών είναι μονόδρομος για την ηγεσία του ΥΥΚΑ.

Επιστολές συμπαράστασης από φορείς του εσωτερικού και του εξωτερικού, εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και σύμπλευση με όλα σχεδόν τα ελληνικά πολιτικά κόμματα «κέρδισε» ο αγώνας των νοσηλευτών για την απόσυρση του νομοσχεδίου που δημιουργεί «ενιαίο κλάδο νοσηλευτών», με ανομοιογενές «υλικό».

ΠΟΕΔΗΝ: Στηρίζουμε την κινητοποίηση της ΕΝΕ Παρασκευή 6/10/2017

Στηρίζουμε την κινητοποίηση της ΕΝΕ Παρασκευή 6/10/2017 με βάση το δικό μας διεκδικητικό πλαίσιο που σας κοινοποιήσαμε με το υπ’αριθμ.3599/29.9.2017 έγγραφό μας.
Οι Νοσηλευτές που θέλουν να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση τους καλύπτουμε με Στάση Εργασία 9πμ – 1 το μεσημέρι.
Σας κοινοποιούμε το αίτημα συμπαράστασης της ΕΝΕ.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ      ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Υποστηρικτική επιστολή προς την Ένωση Νοσηλευτών Ρουμανίας: Nursing Bill Concern letter

Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών (ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ) 

Συναδελφικό μήνυμα αλληλεγγύης προς τον αγώνα των  νοσηλευτών της Ελλάδας

H Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών αποστέλλει συναδελφικό μήνυμα υποστήριξης και συμπαράστασης προς τον αγώνα των Ελλαδιτών νοσηλευτών, εναντίον των ετσιθελικών και παράνομων αποφάσεων της Ελληνικής Κυβέρνησης να υποβαθμίσει τα πτυχία τους και κατ’ επέκταση τις γνώσεις, τις εμπειρίες και τον ρόλο τους.

Θεωρούμε παράνομη και εξωφρενικά προκλητική την απόφαση του Υπουργείου Υγείας της Ελλάδας να υποβαθμίσει τον τίτλο των νοσηλευτών και να τους εξισώσει με τους βοηθούς Διετούς Κύκλου Σπουδών.

Όσα εμείς με αγώνες και θυσίες και με απεργιακές κινητοποιήσεις πετύχαμε τα τελευταία χρόνια, έρχεται το ελληνικό κράτος να καταργήσει και να υποβαθμίσει. Είναι εξωφρενικά απαράδεκτο σε εποχές οικονομικής δυσχέρειας, πλήρους υποβάθμισης των ελληνικών νοσηλευτηρίων και της δημόσιας υγείας, να έρχεται το ίδιο το κράτος να υποβαθμίζει τους τελευταίους Ακρίτες της δημόσιας υγείας, που μάχονται με νύχια και με δόντια νυχθημερόν για να κρατήσουν την υγεία των ελλήνων πολιτών.

Δηλώνουμε σθεναρά δίπλα στους νοσηλευτές της Ελλάδας και χαιρετίζουμε τον αγώνα που διεξάγουν για την παραμονή του νοσηλευτικού κλάδου και του επαγγέλματός μας στη θέση που του αξίζει.

Συνάντηση ΔΣ ΕΝΕ με ΚΚΕ

Σήμερα κλιμάκιο του ΔΣ της ΕΝΕ συναντήθηκε με τον υπεύθυνο του Τομέα Υγείας του ΚΚΕ κ. Λαμπρούλη, με βασικό θέμα το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας με τίτλο «Ρυθμίσεις για την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος και το Νοσηλευτικό Κλάδο».

Παρουσιάστηκαν όλα τα επίμαχα σημεία του νομοσχεδίου αλλά πρωτίστως τονίστηκε η αντιδημοκρατική παρέμβαση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας στις ήδη προκηρυγμένες εκλογές της ΕΝΕ. Ο κ. Λαμπρούλης τόνισε ότι είναι αντίθετος με την ωμή αυτή παρέμβαση και συμφώνησε ότι οι εκλογές πρέπει να διενεργηθούν ανεμπόδιστα.  Βεβαίως, υπογράμμισε ότι η απλή αναλογική είναι πάγια θέση του ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις.

Αναφορικά με το θέμα της εξαγγελίας ενιαίου κλάδου νοσηλευτικού προσωπικού και την ισοπέδωση των πτυχίων μας, τόνισε ότι η προσφορά όλων στο σύστημα της υγείας είναι δεδομένη, αλλά αν κάποιος θέλει να αναβαθμιστεί εκπαιδευτικά και να καταστεί πτυχιούχος νοσηλευτής, πρέπει να ακολουθήσει τη διαδικασία των σπουδών.

Η συζήτηση ήταν απολύτως θετική και εξελίχθηκε σε κλίμα συνεννόησης, περιλαμβάνοντας και άλλα θέματα δημόσιας υγείας που αντιμετωπίζει ο κλάδος.