Ποια είναι η κατάσταση της υγείας των 7 Μητροπολιτών – Τι λένε τα ιατρικά ανακοινωθέντα

  • Γιάννα Σουλάκη
Μονή Πετράκη
Τα νοσοκομεία ΚΑΤ και Γεννηματάς εξέδωσαν ιατρικά ανακοινωθέντα για την κατάσταση της υγείας των 7 Μητροπολιτών οι οποίοι δέχθηκαν επίθεση με καυστικό υγρό το βράδυ της Τετάρτης 23/06/2021 στην Μονή Πετράκη από ιερέα.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις όλοι οι Μητροπολίτες έχουν λάβει εξιτήριο εκτός από τον  Αρχιμανδρίτη – Γραμματέα Συνοδικού, ο οποίος παρέμεινε για νοσηλεία στο Νοσοκομείο ΚΑΤ.

Πιο αναλυτικά:

Εξιτήριο για τους 4 Μητροπολίτες του «Γεννηματάς»

Σύμφωνα με την ιατρική ανακοίνωση του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου «Γ.Γεννηματάς», στις 23/6/2021 και ώρα 21:00 διακομίσθηκαν με ΕΚΑΒ από το Γ.Ν.Α «Λαϊκό» στο Νοσοκομείο οι εξής Μητροπολίτες:

  • Μητροπολίτης Γουμενίσσης
  • Μητροπολίτης Κηφισίας
  •  Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως-Κονίτσης
  • Μητροπολίτης Κασσανδρείας

«Εξετάστηκαν αρχικά από την Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική του Νοσοκομείου και βρέθηκαν να έχουν ήπια βλάβη του κερατοειδούς για την οποία έλαβαν την δέουσα αγωγή.

Μετέπειτα εκτιμήθηκαν από την Πλαστική Χειρουργική και βρέθηκαν να έχουν περιορισμένα εγκαύματα στο πρόσωπο και στα άνω άκρα για τα οποία έλαβαν την κατάλληλη αγωγή.

Και οι 4 Μητροπολίτες έλαβαν εξιτήρια σήμερα, 24/6/2021.

Θα πραγματοποιηθεί επανεξέταση το Σάββατο 26/6/2021 του Μητροπολίτη Κηφισίας».

Ποια η κατάσταση της υγείας όσων Ιεραρχών διακομίστηκαν στο ΚΑΤ

Από το ΚΑΤ εκδόθηκε το εξής ιατρικό ανακοινωθέν:

«Ανακοινώνεται ότι τις βραδινές ώρες της 23ης Ιουνίου 2021 προσήλθαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου μετά από επίθεση με καυστικό υγρό οι παρακάτω Ιεράρχες:

  • Μητροπολίτης  Άρτης, προσήλθε
  • Μητροπολίτης Γλυφάδας, διεκομίσθηκε
  • Μητροπολίτης Ζακύνθου, διεκομίσθηκε

Οι Ιεράρχες έφεραν ελαφρά εγκαύματα δέρματος, τους δόθηκε ιατρική φροντίδα από το εξειδικευμένο προσωπικό της Πλαστικής Χειρουργικής και Εγκαυμάτων του Νοσοκομείου και έλαβαν εξιτήριο.

Ο Αρχιμανδρίτης- Γραμματέας Συνοδικού, προσήλθε και ο οποίος έφερε σοβαρότερο έγκαυμα δέρματος τραχήλου και οπισθοωτιαίας χώρας και παρέμεινε για περαιτέρω νοσηλεία και αντιμετώπιση στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής και Εγκαυμάτων».