ΠΟΕΔΗΝ VS Πολάκη για το βρέφος και τη μητέρα του που παρουσίασαν λοίμωξη στον τοκετό

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η γυναίκα γέννησε με καισαρική τομή στο Νοσοκομείο Ζακύνθου την περασμένη Παρασκευή και ήταν το πρώτο περιστατικό που χειρουργήθηκε στις αίθουσες που παρέμειναν κλειστές από πέρσι λόγω θανάτων ασθενών από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη. Μικρόβιο όμως λέγεται ότι "πήρε" και αυτή η γυναίκα ενώ το μωρό της χρειάστηκε να μεταφερθεί στη ΜΕΝΝ της Πάτρας. Αυτά κατήγγειλε χθες η ΠΟΕΔΗΝ με αποτέλεσμα ο Παύλος Πολάκης να τους χαρακτηρίσει παρακράτος καθώς -όπως υποστήριξε από το favebook- το βρέφος είναι καλά στην υγεία του.

 

Διαβάστε το χθεσινό μας ρεπορτάζ  για το θέμα.

Διαβάστε παρακάτω τι του απαντά σήμερα η ΠΟΕΔΗΝ:

ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ- ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΠΟΛΑΚΗ

Τι λέει το παραπεμπτικό των ιατρών για το νεογνό

Το νεογνό παραπέμφθηκε για Λοίμωξη

Ποιος τελικά είναι το παρακράτος κε Πολάκη;

Δεν θα ακολουθήσουμε το πολιτικό παραλήρημα του κου Πολάκη.

Ποιος λέει ψέματα και ποιος αλήθεια το κρίνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι στην Υγεία και ο Ελληνικός Λαός που υποφέρει να βρει την υγεία του στα Δημόσια Νοσοκομεία, που έχουν  την ατυχία να διοικούνται από τον κο Πολάκη.

Τρεις μήνες είναι κλειστά τα χειρουργεία του Νοσοκομείου Ζακύνθου.

Ο κος Πολάκης ακόμη δεν μας έχει πει αν και πέρασαν τρεις μήνες από τι έχασε τη ζωή της η γυναίκα μετά από εγχείρηση ρουτίνας και γιατί κινδύνεψαν άλλοι τέσσερις Ασθενείς που ευτυχώς σώθηκαν παρά τρίχα. Όλοι από μετεγχειρητικές επιπλοκές.

Ο κος Πολάκης πρέπει να απολογηθεί πως ένα ολόκληρο νησί έμεινε χωρίς Νοσοκομείο και ξεκινάει ο τουρισμός.

Ο κος Πολάκης πρέπει να απολογηθεί με ποιο δικαίωμα εντέλει τους Ιατρούς να ανοίξουν τα χειρουργεία του Νοσοκομείου Ζακύνθου, όταν το Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου θεωρεί ότι είναι επικίνδυνη η λειτουργία τους για την Υγεία των Ασθενών. Όλοι ανήκουν στο παρακράτος.

Ο κος Πολάκης θα πρέπει να εξηγήσει γιατί εντέλει τους Ιατρούς να χειρουργήσουν με ιατρικά αέρια από την κεντρική παροχή αερίων του Νοσοκομείου, τη στιγμή που το Επιστημονικό Συμβούλιο δείχνει ότι η αιτία των μετεγχειρητικών επιπλοκών, βρίσκεται στην τοξικότητα των ιατρικών αερίων που προέρχονται από την κεντρική παροχή.

Ο κος Πολάκης εν τέλει, κραυγάζει να ανοίξουν τα χειρουργεία.  Λέει ότι είναι ασφαλή, τη στιγμή που η επιτροπή που ο ίδιος διόρισε, διαπιστώνει προβλήματα τοξικότητας στη κεντρική παροχή ιατρικών αερίων και ζητάει περαιτέρω διερεύνηση. Τη στιγμή που οι Ιατροί του ΚΕΕΛΠΝΟ μετά από ελέγχους που πραγματοποίησαν στην αίθουσα μαίευσης εξέδωσαν πόρισμα ότι αποικίζονται σοβαρά Νοσοκομειακά μικρόβια.

Ο κος Πολάκης με την Διοίκηση του Νοσοκομείου γιατί αποκρύπτουν τα στοιχεία;

Ο κος Πολάκης συμφώνησε στη σύσκεψη που έγινε κατά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο, για την σταδιακή επαναλειτουργία των χειρουργείων με φορητές μπουκάλες ιατρικών αερίων. Γιατί όταν έφτασε στην Αθήνα άλλαξε γνώμη και αποφάσισε και διέταξε να λειτουργήσουν με ιατρικά αέρια από την κεντρική παροχή;

Γιατί οι εργαζόμενοι, οι Ιατροί θεωρούν επικίνδυνη τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου για τους χειρισμούς της, την απόκρυψη στοιχείων και ζητάνε την απομάκρυνσή της;

ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΟ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟΓΝΟ

Όσον αφορά την έγκυο γυναίκα που γέννησε με καισαρική τομή την Παρασκευή 31/3/2017 συνεχίζουν να ψεύδονται και να αποπροσανατολίζουν.

Η γυναίκα υπεβλήθη σε καισαρική τομή με ιατρικά αέρια που διοχετεύτηκαν από την κεντρική παροχή ιατρικών αερίων του Νοσοκομείου. Εκεί δηλαδή που δείχνουν την αιτία των μετεγχειρητικών επιπλοκών οι Ιατροί του Νοσοκομείου.

Γέννησε χωρίς κανένα πρόβλημα, ένα φυσιολογικό νεογνό.

Η μητέρα αμέσως μετά την καισαρική εμφάνισε αυξημένους δείκτες εργαστηριακών εξετάσεων που παραπέμπουν σε λοίμωξη.

Αντιμετωπίστηκε επιτυχώς στο Νοσοκομείο Ζακύνθου από τους Ιατρούς του Νοσοκομείου.

ΛΟΙΜΩΞΗ ΕΜΦΑΝΙΣΕ ΤΟ ΝΕΟΓΝΟ

Όταν όμως οι παιδίατροι του Νοσοκομείου διαπίστωσαν ότι η μητέρα εμφάνισε αυξημένους εργαστηριακούς δείκτες που παραπέμπουν σε λοίμωξη (μετεγχειρητική επιπλοκή), χωρίς να συνηθίζεται έλαβαν εργαστηριακές εξετάσεις από το νεογνό που γεννήθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα υγείας.

Εργαστηριακές εξετάσεις στα φυσιολογικά νεογνά γίνονται την Τρίτη ημέρα κατά την έξοδο τους από το Νοσοκομείο.

Τα εργαστηριακά του νεογνού εμφάνισαν αυξημένη CPR που είναι δείκτης λοίμωξης. Αυτό θορύβησε τους Παιδιάτρους, ότι το νεογνό εμφανίζει λοίμωξη και χορήγησαν ως όφειλαν άμεσα ενδοφλέβια αντιβίωση.

Φοβήθηκαν οι Παιδίατροι την αυξημένη CRP και εξαιτίας του ιστορικού των χειρουργείων του Νοσοκομείου Ζακύνθου, διακόμισαν το νεογνό στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πατρών. Στο παραπεμπτικό του νεογνού οι Παιδίατροι από το Νοσοκομείο Ζακύνθου γράφουν τα εξής:

«Λόγω θετικοποίησης CRP λαμβάνει αντιβιωτική αγωγή ενδοφλέβια …… και παραπέμπεται για περαιτέρω διερεύνηση και αντιμετώπιση».

Αυτά λέει το παραπεμπτικό. Ας το δώσουν στη δημοσιότητα!!!

Γιατί λοιπόν σε ένα φυσιολογικό νεογνό χορηγήθηκε ενδοφλέβια αντιβίωση; Γιατί έγινε παραπομπή;

Η παραπομπή του έγινε επειδή υπήρχε λοίμωξη (γι’ αυτό του χορηγήθηκε αντιβίωση ενδοφλέβια) και για περαιτέρω διερεύνηση και αντιμετώπιση.

Αυτό που ισχυρίζεται ο κος Πολάκης ότι η διακομιδή του έγινε επειδή δεν υπήρχε μονάδα νεογνών, είναι ακόμη πιο επιβαρυντικό για το Νοσοκομείο. Επιβεβαιώνεται η λοίμωξη του νεογνού και η ανάγκη νοσηλείας σε μονάδα νεογνών. Εξάλλου η χορήγηση ενδοφλέβιας αντιβίωσης το επιβεβαιώνει. Τι άλλο λέει η ΠΟΕΔΗΝ;

Μετά το εν λόγω συμβάν έγινε άλλος ένας τοκετός με καισαρική τομή. Μόνο που στη περίπτωση αυτή δεν χρησιμοποιήθηκε η κεντρική παροχή ιατρικών αερίων, αλλά φορητές μπουκάλες (αυτό που λέει δηλαδή το Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου).

Γιατί κε Πολάκη;

Τι να πει κανείς;

Ποιος τελικά είναι το παρακράτος κε Πολάκη;

Σας κοινοποιούμε αποφάσεις της Διοίκησης, του Επιστημονικού Συμβουλίου, του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Βγάλτε τα συμπεράσματά σας!!!

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                        ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Διαβάστε παρακάτω τα σχετικά έγγραφα που δίνει στην δημοσιότητα η ΠΟΕΔΗΝ:

έγγραφο για τα χειρουργεία

ΠΟΡΙΣΜΑ