ΠΟΕΔΗΝ: Τρεις μήνες χαλασμένος ο αξονικός τομογράφος στο Αμαλία Φλέμινγκ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Το "Αμαλία Φλέμινγκ" είναι νοσοκομείο που εφημερεύει κάθε τέσσερις ημέρες και πραγματοποιεί και 24ωρη εφημερία στα ενδιάμεσα, με τις δύο ημέρες εφημερεύει μέχρι το μεσημέρι. Τις ημέρες της εφημερίας είναι το μοναδικό Γενικό Νοσοκομείο που εφημερεύει στα Βόρεια Προάστια. Και όμως εδώ και τρεις μήνες είναι χαλασμένος ο αξονικός τομογράφος.

Όπως επισημαίνουν από την ΠΟΕΔΗΝ, «οι νοσηλευόμενοι ασθενείς στο Αμαλία Φλέμινγκ και τα έκτακτα περιστατικά που προσέρχονται στα ΤΕΠ διακομίζονται με ΕΚΑΒ στο Σισμανόγλειο για να γίνει αξονική τομογραφία. Η καθυστέρηση μπορεί να βάλει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές».

Να σημειώσουμε πάντως ότι τα δύο νοσοκομεία είναι διοικητικά διασυνδεόμενα και πολύ κοντά το ένα στο άλλο.

Διαβάστε τι λένε από την ΠΟΕΔΗΝ:

Οι Αξονικοί των δύο Νοσοκομείων ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ και ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ που βρίσκονται στα Βόρεια Προάστια ποτέ δεν λειτουργούν ταυτόχρονα. Πριν λίγο καιρό ήταν χαλασμένος ο Αξονικός του ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ και τώρα εδώ και τρεις μήνες του Αμαλία Φλέμινγκ.

Μπορεί να είναι διασυνδεόμενα Νοσοκομεία αυτό όμως δεν λέει τίποτα. Όταν ήταν χαλασμένος ο Αξονικός του ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ γινόταν διακομιδές των περιστατικών στο Αμαλία Φλέμινγκ και τώρα συμβαίνει το αντίστροφο. Κατέληξε τότε μια γυναίκα κατά την διακομιδή. Επίσης ένα άλλο περιστατικό με εσωτερική αιμορραγία χειρουργήθηκε στα τυφλά και ευτυχώς σώθηκε.

Ο Αξονικός για την επισκευή του θέλει αγορά λυχνίας κόστοςυ 50.000 ευρώ.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ           ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν