ΠΟΕΔΗΝ: «Στάχτη στα μάτια» η μήνυση κατά παντός υπευθύνου του Διοικητή Νίκαιας

  • Γιάννα Σουλάκη
στάχτη στα μάτια
Στη θέση τους παραμένουν τα μέλη του Δ.Σ. του νοσοκομείου Νίκαιας παρ'ότι ευθύνονται για την απευθείας ανάθεση και παράταση της σύμβασης του κυλικείου του νοσοκομείου, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ και υποστηρίζει ότι η μήνυση κατά παντός υπευθύνου που κατέθεσε ο Διοικητής Ευθύμης Γεωργακόπουλος ήταν "στάχτη στα μάτια".

Η σκανδαλώδης ανάθεση του κυλικείου έγινε από τα μέλη του Δ.Σ. τα οποία παραμένουν στη θέση τους, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ. Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν υποστηρίζουν ότι η μήνυση του Διοικητή κατά παντός υπευθύνου ήταν «στάχτη στα μάτια» και έγινε σε συνεννόηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Παύλο Πολάκη:

«Στάχτη στα μάτια η Μήνυση κατά παντός υπευθύνου του Διοικητή του Νοσοκομείου Νίκαιας σε συνεννόηση με Πολάκη για την σκανδαλώδη ανάθεση του κυλικείου. Την ανάθεση την έκαναν τα μέλη του Δ.Σ. που παραμένουν στη θέση τους. Ο πρώην Διοικητής με τα πλαστά πτυχία στο απυρόβλητο», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΠΟΕΔΗΝ.

H σκανδαλώδης παράταση της Σύμβασης του κυλικείου στο Νοσοκομείο Νίκαιας έως το έτος…2034 «την οποία ο Πολάκης με χαρακτηρισμούς «λάιτ» είπε ότι δεν ήταν στην πολιτική επιλογή της κυβέρνησης», όπως λέει η ΠΟΕΔΗΝ, ήταν μόνο μία πλευρά του σκανδάλου, καθώς ακολούθησε και απαλλαγή του ίδιου εργολάβου του κυλικείου από τις βεβαιωμένες οφειλές του προς το νοσοκομείο, ύψους 350.000, τα οποία συμψηφίστηκαν έναντι ενός πολύ χαμηλότερου ποσού, ενώ μειώθηκε και το μίσθωμα κατά 3.000€

Διαβάστε: «Μήνυση κατά παντός υπευθύνου» κατέθεσε ο Διοικητής του Γεν. Κρ. Νίκαιας για το σκάνδαλο με το κυλικείο

«Ο 1 ½ μηνός Διοικητής αντί να κινήσει τις νόμιμες διαδικασίες επιστροφής των βεβαιωμένων οφειλών του κυλικείου από τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου (350.000 ευρώ) και να κηρυχθεί έκπτωτος ο κυλικειάρχης επειδή δεν τηρεί τις συμβατικές υποχρεώσεις καταθέτει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για να ρίξει στάχτη στα μάτια. Την σκανδαλώδη ανάθεση έως το 2034 του κυλικείου την έκανε ο κος Μπούτος (πρώην Διοικητής)και τα τωρινά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Νίκαιας τα οποία διόρισε ο Πολάκης και συνεχίζει να αφήνει στη θέση τους. Γιατί δεν τους διώχνουν κακήν κακώς. Ο Διοικητής συνεργάζεται μαζί τους στη Διοίκηση του Νοσοκομείου και χωρίς να ενημερώσει κανέναν σε συνεννόηση με Πολάκη για να πουν ότι κάτι κάνουν κατέθεσαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Η υπόθεση παραπέμπεται στις καλένδες. Όπως και του πρώην Διοικητή με τα πλαστά πτυχία που απολαμβάνει ασυλία εν αντιθέσει με τις καθαρίστριες που διώκονται ποινικά και κατέληξαν στη φυλακή», καταλήγει στην καταγγελία της η ΠΟΕΔΗΝ.